Ve Strakonicích se dnes sejde nové zastupitelstvo

09.01.2020 7:25

Ve Strakonicích se dnes sejdou zastupitelé zvolení loni v prosinci v opakovaných komunálních volbách a na ustavujícím zasedání si zvolí starostu, místostarosty a radní. Loňské volby znovu vyhrála Strakonická Veřejnost, opakování voleb nařídil Ústavní soud po stížnosti zástupce konkurenčního hnutí.

Ve Strakonicích se dnes sejde nové zastupitelstvo
Foto: Strakonice.eu
Popisek: Strakonice

Do zastupitelstva se po prosincových volbách dostaly vedle hnutí Strakonická Veřejnost ještě dva subjekty. 3Koalice pro silné Strakonice získala tři mandáty a Jihočeši 2012 jedno křeslo. Starosta Břetislav Hrdlička (Strakonická Veřejnost) ČTK již dřív řekl, že hnutí nebude s nikým uzavírat koalici. Zástupcům 3Koalice pro silné Strakonice (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) nabídne místa v komisích a výborech.

Strakonická Veřejnost získala v opakovaných volbách v polovině loňského prosince 64,72 procenta hlasů, což znamená 17 mandátů v 21členném zastupitelstvu. Hnutí tak zvýraznilo své vítězství v porovnání s řádnými volbami v říjnu 2018, kdy ho podpořilo 51,1 procenta voličů. Jeden z neúspěšných kandidátů Karel Jánský (Změna pro Strakonice) ale podal předloni stížnost, že v radničním zpravodaji, na výlepových plochách i sloupech lamp byla Strakonická Veřejnost zvýhodněna. Ústavní soud nakonec rozhodl, že se volby zopakují. Jánského hnutí v loňských volbách získalo 2,56 procenta hlasů.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

2005. Magda Vášáryová zažila trapas. Prostě nevěděla

18:15 2005. Magda Vášáryová zažila trapas. Prostě nevěděla

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …