Veronika Žilková promluvila o kandidatuře svého muže na Hrad. Nyní je jasněji

20.04.2017 7:14

Vojenská ochranka ji doprovází leckdy až na divadelní jeviště. I z toho důvodu tvrdí, že být manželkou ministra obrany je náročnější než být první dámou. Herečka Veronika Žilková se rozhovořila pro Magazín MF Dnes.

Veronika Žilková promluvila o kandidatuře svého muže na Hrad. Nyní je jasněji
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Veronika Žilková

Žilková, jež je ženou ministra obrany Martina Stropnického (ANO), mimo jiné také hovořila o příjmech domácnosti. Manžel je podle ní celoživotně úsporný a asketický, a tak nevyčerpal ani korunu z poslaneckých náhrad. „Všechno vrátil státu,“ uvedla. A jak dodává, dohromady mají devět dětí, tak si ona nemůže dovolit zůstat doma a nepracovat. 

O prezidentské kandidatuře, o níž se v souvislosti se Stropnickým spekuluje, však mluvit nechtěla. „To je tak hypotetické téma, že nemá cenu na ně odpovídat,“ řekla jasně. „Je sci-fi, že by manžel někde vzal padesát jedna milionů na kampaň. Muselo by ho přinejmenším podpořit hnutí, jehož je členem, a to zatím nevydalo žádné stanovisko. A jestli ho vydá, je otázka,“ dodala s tím, že kdyby tu nabídku dostal, určitě by Stropnický rád kandidoval. Nezmínila však přitom fakt, že osobně předseda ANO Andrej Babiš jasně řekl, že hnutí ANO žádného kandidáta na prezidenta dávat nebude a naznačil též, že Stropnickému ani nedá na případnou kampaň žádné peníze.

Anketa

Byla by Veronika Žilková dobrá první dáma, tedy manželka prezidenta?

hlasovalo: 17164 lidí

„Chápu, že prezidentské volby společnost zajímají víc než parlamentní, že si lidé chtějí zvolit toho krále, ale reálně je funkce prezidenta jen takovým ‚Zlatým slavíkem‘. Neovlivňuje to naše životy tolik jako vláda. Ta rozhoduje, jestli a jak kvalitní budeme mít dálnice nebo nemocnice. A pro mě je daleko zajímavější, co si budu moci odepsat od daní a jestli, až půjdu na pohotovost s dětmi, tam potkám českého lékaře, protože absolventi medicíny odcházejí do zahraničí,“ podotkla také Žilková. O svém muži hovoří jako o kvalitním člověku, vnímá jeho intelektuální, diplomatické i jazykové schopnosti. 

A co ona sama jako první dáma? „Kdyby byl můj muž prezidentem, chtěla bych být ve funkci první dámy. Nechtěla bych se s ním kvůli tomu rozvádět. Jsem zvyklá svého muže poslouchat a následovat,“ řekla jasně. Vystupovat čestně, slušně a zdvořile jí podle jejích slov problémy nedělá.

Žilková se pak také vyjádřila k ochrance, která členy její rodiny doprovází. V minulosti už totiž zažili útok na jejich dům. „Nemůžeme vyrazit do lesa na houby, na víno nebo jít se vykoupat k rybníku bez toho, aby nás doprovázeli nějací členové armády,“ uvedla. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…