Vláda dnes možná přidá peníze na odstraňování škod po letošních povodních

16.10.2013 6:24

Vláda v demisi bude dnes jednat o koupi budovy na pražské Letné pro ředitelství úřadu práce. Zabývat se bude rovněž navýšením peněz na odstranění škod po červnových povodních a mohla by rozhodnout o vyslání českých lékařů do Jordánska, kde by měli pomáhat s ošetřováním syrských uprchlíků.

Vláda dnes možná přidá peníze na odstraňování škod po letošních povodních
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Rusnok

Ministerstvo práce chce budovu, kde dřív sídlilo vydavatelství Economia, koupit pro úřad práce za nabídkovou cenu 299 milionů korun. O stejný dům má přitom zájem i Praha 7, která by do něj ráda přesunula radnici. Praha 7 kvůli tomu na dnešek svolala mimořádné zastupitelstvo.


Kabinet by se měl zabývat rovněž navýšením peněz na odstranění škod po letošních povodních. Vláda by mohla uvolnit 4,5 miliardy korun, původně se počítalo s částkou o půl miliardy nižší. Peníze by měly být využívány až do roku 2016.


Bezpečnostní rada státu, která je pracovním orgánem vlády, projedná, zda si stát ponechá armádní centrum biologické ochrany v Těchoníně, nebo ho zruší. Špičkové zdravotnické centrum je pro ministerstvo obrany nákladné a není dostatečně využíváno. Úřad proto uvažuje, že by ho převedl na příspěvkovou organizaci, což by umožnilo financovat ho i z jiných zdrojů.


Částí agendy se měli ministři zabývat už minulý týden, jednání vlády ale bylo tehdy kvůli protahujícímu se zasedání Senátu zrušeno. Senát schvaloval zákonná opatření, která vláda navrhla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…