Vláda připravuje kampaň proti rasismu a jejím pomocníkem mají být i fotografie

14.08.2014 12:01

Úřad vlády zařizuje ateliér, který poslouží k vyvracení mýtů o Romech. Server Echo24.cz popisuje, co vše má pro tento účel sloužit. Na nákupním seznamu je profesionální kamera i objektivy, notebook, software, ale také bílé, šedé a černé papírové pozadí. Předpokládaná hodnota zakázky je 175 tisíc korun bez DPH. Proti rasismu a násilí z nenávisti se bude bojovat fotografiemi.

Vláda připravuje kampaň proti rasismu a jejím pomocníkem mají být i fotografie
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Romský festival v Chánově

Vláda připravuje kampaň proti rasismu a jejím pomocníkem mají být i fotografie. Podle serveru Echo24.cz se zdá, že kabinet chce vyvracet mýty o Romech stylizovanými fotografiemi z ateliéru. Úřad vlády už začal na projekt poptávat techniku. Studio bude vybaveno profesionální kamerou i objektivy, notebookem, softwarem, ale také prý bude k dispozici bílé, šedé a černé papírové pozadí. Předpokládaná hodnota zakázky je 175 tisíc korun bez DPH.

Server Echo24.cz informoval o záměru odboru pro sociální začleňování už v polovině května. Úřad vlády se totiž vůbec poprvé chystá masivněji investovat do reklamy na internetu a sociálních sítích, aby vyvracel například mýty o Romech, které po síti kolují. Jen Facebook si má z rozpočtu ukrojit zhruba 800 tisíc korun.

Kampaň se zaměří na mladé lidi

„Pro nás je důležitý akcent na internet a sociální sítě, protože to je přirozený prostředek komunikace pro mladé lidi,“ říkal už v květnu koordinátor kampaně Jaroslav Valůch s tím, že má cílit hlavně na mladé lidi ve věku 15 a 25 let.

Proto se už mezi veřejnými zakázkami Úřadu vlády objevila položka „Technika k zajištění mediální kampaně proti rasismu a násilí z nenávisti v letech 2014-2016“. Její součástí je i detailní výčet poptávaných položek.

Nejdražší na celém seznamu je softwarový balík Adobe Creative Cloud for Teams s dvouletou licencí. Na něj je v rozpočtu vyčleněno 37 tisíc bez DPH. Dalších 22 300 je tu na profesionální videokameru, 21 tisíc na notebook a téměř 14 tisíc na desetipalcový tablet. Ateliér prý mimo jiné nabídne konstrukci pro pozadí a pozadí z papíru v bílé, šedé a černé barvě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…