Vláda rozhodne o postupu proti koronaviru a zpřísnění v krajích

11.02.2021 6:30

Vláda dnes ráno probere možnosti prodloužení opatření proti šíření koronaviru podle zákona o ochraně zdraví pro případ, že ve Sněmovně neuspěje s žádostí o prodloužení nouzového stavu

Vláda rozhodne o postupu proti koronaviru a zpřísnění v krajích
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Opozice přidat své hlasy pro pokračování nouzového stavu po neděli 14. února odmítá, menšinový kabinet v čele s premiérem Andrejem Babišem (ANO) podle ní neplní své sliby. Když poslanci žádost vlády nepodpoří, většina opatření přestane s nedělí platit. Kabinet je chce nahradit, i když podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) kvůli tomu budou hrozit soudní pře.

Ministři dnes také posoudí zpřísnění opatření v koronavirem nejpostiženějších krajích - Karlovarském a Královéhradeckém. Vedle omezení pohybu v některých okresech vláda zřejmě zváží zavedení povinnosti nosit v rizikových místech respirátory.

Kabinet měl dnes na naplánovaném zasedání původně projednávat změny ve státním rozpočtu a návrh na zavedení bonusu pro lidi v karanténě či izolaci, obě předlohy ale odložil na zasedání, které se odehraje v pondělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…