Vláda se bude zabývat novelou živnostenského zákona

16.11.2011 6:47

Vláda ve středu projedná novelu živnostenského zákona, která má podnikatelům díky nižší administrativní zátěži ušetřit přes čtvrt miliardy korun. Podle ministerstva průmyslu a obchodu, které novelu připravilo, se například rozšíří nabídka služeb centrálních registračních míst a výrazně se zjednoduší administrativa při stěhování, informuje ČTK.

Vláda se bude zabývat novelou živnostenského zákona
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Zasedání vlády

Novela přináší pozitiva v tom, že ruší některé dosavadní povinnosti pro podnikatele, které jsou už zbytečné a podnikatelům berou čas i peníze, řekl ČTK mluvčí Hospodářské komory Petr Kopáček. Díky elektronizaci veřejné správy si již tyto informace, které dosud stát po podnikatelích požadoval opakovaně, dokážou státní instituce vzájemně předat, aniž by znovu podnikatele zatěžovaly.

Rizikový kapitál pro podporu malých a středních firem

Vláda projedná i návrh na vznik státního fondu rizikového kapitálu, ve kterém má být k dispozici nejméně půl miliardy korun. Malé a střední firmy by na své projekty z tohoto fondu mohly získat finanční podporu. Do podniků s nízkým kapitálem má fond investovat spolu se soukromými investory.

Vláda rovněž projedná návrh na jmenování Moniky Strejcové finančním arbitrem. Strejcová nyní vykonává funkci ředitele odboru Státní kontrola a dozor na finančním trhu na ministerstvu financí. Dosavadní finanční arbitr František Klufa na svoji funkci rezignoval 16. září.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …