Vláda se pustila do Národní demokracie Adama B. Bartoše. Chce jí pozastavit činnost

02.11.2016 22:05

Pozastavení činnosti několika politickým stranám, které předložily nepatřičnou výroční finanční zprávu či dokonce žádnou, navrhuje vláda na základě usnesení Poslanecké sněmovny. Jde o celkem 30 stran a hnutí, mezi nimi například i o Národní demokracii vedenou aktivistou Adamem B. Bartošem. Informoval o tom server Lidovky.cz s tím, že strany mohou do roka situaci napravit.

Vláda se pustila do Národní demokracie Adama B. Bartoše. Chce jí pozastavit činnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam B. Bartoš

Kontrola provedená Sněmovnou odhalila, že na tři desítky politických stran a hnutí nesplnily zákonem stanovenou povinnost a nepředložily kompletní výroční finanční zprávu za rok 2015. Podle informací České justice tak vláda na základě sněmovního usnesení podá podnět k Nejvyššímu správnímu soudu na pozastavení jejich činnosti.

Celý text je ZDE

Pokud se tak skutečně stane, upozorňují Lidovky.cz, politické subjekty, jichž se návrh týká, budou moci vyvíjet pouze aktivitu zaměřenou na odstranění stavu, který byl důvodem pro rozhodnutí soudu. Nejdéle však po dobu jednoho roku. V případě, že nápravu do zmiňované lhůty nezjednají, vláda nebo prezident republiky podají další návrh na jejich rozpuštění.

Kvůli dodání neúplné či žádné výroční finanční zprávy navrhuje nyní vláda pozastavení činnosti pěti stranám a 25 hnutím. Mezi nimi například i straně Národní demokracie, kterou vede Adam B. Bartoš, známý svými antisemitskými a extremistickými názory.

„To, že vlastizrádná vláda navrhuje pozastavení činnosti vlastenecké Národní demokracie, mne vůbec nepřekvapuje,“ napsal serveru Lidovky.cz předseda Národní demokracie Bartoš. Podle něj strana nedostatky odstranila již na jaře. O její budoucnost tak nemá obavy. „Stranu může zrušit jen soud a takový soud bychom s přehledem vyhráli,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…