Vláda už se bojí i vyjít na ulici, konstatuje ČSSD

20.04.2012 12:56

Sociální demokraté se na své tiskové konferenci opřeli do vlády a vyzývali občany, aby jí dali na zítřejší demonstraci najevo, že její další pokračování již není legitimní.

Vláda už se bojí i vyjít na ulici, konstatuje ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

„My odmítáme, aby vláda opírala svoji legitimitu o přetahování poslanců mezi jednotlivými skupinami,“ prohlásil předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. „Vláda se jeví ve stavu klinické smrti,“ dodal s tím, že politickou krizi mohou vyřešit pouze nové volby.

Ukažme vládě, že má odejít

„Žádné uskupen paní Peake testem voleb neprošlo,“ uvedl předseda ČSSD. Podle Sobotky musí situace k novým volbám dospět. V zájmu země je mít vládu, která bude mít transparentní důvěru. „Je nutné, abychom zítra vládě ukázali, že musí odejít,“ řekl k zítřejší demonstraci Lubomír Zaorálek.

Zaorálek připomněl problémy s čerpáním evropských peněz a řekl, že je nutné, aby nový vývoj kolem Věcí veřejných nezakrýval další věci, které podle něj vláda zkazila a za které budeme platit příští roky.

„Tato vláda vyvolává u lidí ztrátu zaměstnání a jistoty toho, co bude zítra,“ myslí si Zdeněk Škromach. „Je to vláda, která je pro tuto zemi a společnost nepřijatelná,“ myslí si. Podle něj by se poctivá vláda nemusela občanů bát. „Jenže tahle vláda už se bojí i vyjít na ulici,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…