Vlak veze naštvané lidi na Nečase a Kalouska

21.04.2012 9:29

Jen z Moravskoslezského kraje má do Prahy dorazit na osm tisíc demonstrantů.

Vlak veze naštvané lidi na Nečase a Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlaky Českých drah

Krátce před 07:00 vyjel z Ostravy speciální vlak s odboráři několika moravskoslezských podniků, kteří míří do Prahy na protivládní demonstraci. Cestují v něm odboráři ze ŽDB Bohumín, ArcelorMittal Ostrava (AMO), Vítkovice Machinery Group či Vítkovice Evraz Steel. Další tisíce nespokojených lidí cestují do Prahy autobusy či auty. Celkem z Moravskoslezského kraje podle odhadů organizátorů protestu jede do hlavního města téměř 8000 demonstrantů.

Pískají "Na Prahu"

Vlak s 15 vagony vyjel z Bohumína a do Prahy dorazí okolo 11:00. Kromě Ostravy zastavuje ještě v Olomouci a v Zábřehu na Moravě. Celkem by měl přepravit 1200 demonstrantů. Několik stovek jich nastoupilo v Ostravě. Už tam cestující hlasitě projevovali své názory. Za zvuku píšťal a trubek provolávali heslo: "Na Prahu!"

Rozhazují se miliardy

"Nesouhlasím s reformami. Navíc tato vláda už dávno ztratila mou důvěru. Prý se musí šetřit, ale oni si rozhazují miliardy," řekl ČTK devětapadesátiletý Milan Pastucha z bohumínské společnosti Bonatrans.

Do Prahy dnes vyrazilo i 2500 seniorů. Někteří cestovali vlakem s odboráři, jiní jeli autobusy, které kolem 06:00 odjížděly z parkoviště před Domem kultury města Ostravy. "Už je toho dost," řekl ČTK dvaašedesátiletý důchodce Bernard Trautmann. "Všechny vlády od roku 1989 nám jenom lžou. Nic pořádného neudělaly, jen slibují a sami si žijí jako lordi. Proto jedu demonstrovat," řekl.

Hodinová demonstrace začne v Praze ve 13:00 na Václavském náměstí. Předcházet jí bude protestní průvod, který vyjde ve 12:00 od domu odborů na náměstí Winstona Churchilla. Protest je součástí kampaně Stop vládě, jejímž cílem je demise kabinetu a volby.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, čtk

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…