Vojtěch Filip utřel Kalouska. Zvýšil hlas

06.10.2015 15:25

Do velmi ostré kritiky Miroslava Kalouska za to, co předvání ve sněmovně, se dnes pustil šéf KSČM Vojtěch Filip. To, co šéf poslaneckého klubu TOP 09 Kalousek předvádí, prý nejsou obstrukce, ale destrukce.

Vojtěch Filip utřel Kalouska. Zvýšil hlas
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Anketa

Jak dopadne TOP 09 s předsedou Kalouskem a čestným předsedou Schwarzenbergem v příštích volbách do sněmovny? Žádáme vás o odhad, ne o vaše přání

1%
2%
2%
5%
11%
8%
66%
hlasovalo: 6591 lidí

„Jsem hluboce zklamán morálními, ale i právními postupy, které volí Miroslav Kalousek a TOP 09. V tomto ohledu si nemyslím, že lze uplatňovat svá práva na úkor 190 poslanců a zablokovat sněmovnu,“ prohlásil Filip s tím, že Kalouska dosud považoval sice za člověka svérázného, ale alespoň s minimálním taktem vůči ostatním. „To, co předvedl při projednávání v minulém týdnu, považuji nikoliv za obstrukční jednání, které je součástí politiky, ale za jednání destruktivní, které má vést k zablokování Poslanecké sněmovny,“ řekl předseda KSČM.

Jestli to bude pokračovat dál, řešením jsou jen mimořádné volby

Pokud by mělo takové jednání a také neschopnost vládní koalice tomu čelit pokračovat dál, tak by bylo podle Filipa lepší řešit celou věc za pomoci mimořádných voleb. „A v podstatě poslat TOP 09 mimo Parlament. Protože jejich preference klesají a při tomto postupu budou klesat dál. Protože každý soudný člověk musí vidět (v tomto okamžiku Filip zvýšil hlas), že jeho hlavním záměrem je, aby nebyla zvýšena daň z hazardu, aby se z ČR stávala republika, která je spíš Las Vegas, čili stát kasin, ze kterých není ani řádně vybírána daň,“ prohlásil Filip.

V tomto ohledu si podle něj musíme říct, co chceme v tomto státě. Jestli chaos, závislé lidi na hazardu, anebo jestli chceme fungující stát ve střední Evropě. KSČM bude přistupovat k současné schůzi sněmovny velmi racionálně.

Komunisté chtějí aktivně přistupovat k projednání státního rozpočtu. „Stanovisko k němu zveřejníme včas před jeho projednáváním. Zatím není dokončeno. A přes určitý pozitivní posun nevidíme státní rozpočet v takovém stavu, který by nám umožňoval jednoznačně říct, že budeme takový rozpočet podporovat,“ uvedl Filip.

Jen skutečný zákon o majetkovém přiznání zabrání růstu šedé ekonomiky

Uvedl také, že poslanci KSČM budou trvat na projednání komunistického návrhu zákona o majetkových přiznáních. „My jsme přesvědčeni, že zabránit podivným majetkovým přesunům, zabránit růstu šedé ekonomiky, může skutečný zákon o majetkovém přiznání,“ podotkl.

Upozornil také, že například návrh o exekuční činnosti, který komunisté předkládali před rokem a dvěma měsíci, byl znovu odsunut právě působením Miroslava Kalouska a TOP 09 vyhlašováním přestávek tak, aby nebyl znovu projednán. „V tomto ohledu musím říct, že opět trvá právní stav, za který Kalousek, TOP 09 a ODS odpovídá (zde Filip opět zvýšil hlas). To znamená, že exekuční činnost v podstatě slouží exekutorům, nikoliv uspořádání vztahů mezi věřiteli a dlužníky. V tomto ohledu hodnotíme tuto činnost jako destruktivní a omezující práva občanů ČR. A proti tomu se musíme rázně ohradit,“ dodal Vojtěch Filip.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…