Volby se blíží. A toto uvidíte v České televizi

13.08.2014 17:01

Hlavní částí předvolebního vysílání České televize budou debaty moderované Zuzanou Tvarůžkovou a Václavem Moravcem ze tří velkých měst a z obcí oceněných titulem Vesnice roku. První by se měla uskutečnit ve středu 3. září. Na středečním zasedání Rady České televize to uvedl generální ředitel Petr Dvořák.

Volby se blíží. A toto uvidíte v České televizi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„V plném nasazení probíhají přípravy na volby do zastupitelstev obcí a na první i druhé kolo senátních voleb. Z mobilního studia ČT pro předvolební debaty v metropolích a Vesnicích roku se začíná vysílat první středu v září," řekl Dvořák.

Česká televize chce zdůraznit význam voleb do komunálu

Celkem by se mělo uskutečnit šest debat, a to v Praze, Brně, Ostravě a ve třech obcích, které v posledních letech získaly ocenění Vesnice roku. Česká televize se pro zařazení i menších obcí údajně rozhodla proto, že chce zdůraznit význam komunálních voleb.

Vedení předvolebních debat se ujmou moderátoři Zuzana Tvarůžková a Václav Moravec. V tomto složení již fungovala například poslední velká debata před volbami do Evropského parlamentu.

Podzimní komunální volby se uskuteční v pátek 10. a v sobotu 11. října. Ve stejném termínu se bude konat první kolo senátních voleb.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…