Volby u Babiše: Takto to prý dopadne

24.02.2015 7:21

O víkendu bude hnutí ANO na sjezdu volit své vedení a zdá se prý čím dál pravděpodobnější, že Andreji Babišovi se podaří prosadit na místopředsednické funkce své „věrné“. Vedle Jaroslava Faltýnka, o kterém prakticky nikdo nepochybuje, že se stane prvním místopředsedou, prý mají šanci na úspěch i další.

Volby u Babiše: Takto to prý dopadne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Volit se mají až čtyři řadoví místopředsedové, ale podle deníku Právo není vyloučeno, že v průběhu sjezdu Babiš zasáhne a místopředsedů nechá zvolit méně, aby se mu hnutí příliš „nerozjíždělo“. Největší favoritkou do role řadové místopředsedkyně je Radmila Kleslová, předsedkyně úspěšné pražské organizace strany.

Dvě nominace z krajů má i Richard Brabec, ministr životního prostředí, kterého Babiš nadšeně chválí, kudy chodí, poslankyně Radka Maxová (jak Právo připomíná, stejně jako Brabec bývalá zaměstnankyně Babišova koncernu Agrofert) a poslanec Jan Volný, rovněž se řadící mezi „věrné“.

Velký otazník prý visí nad ministrem obrany Martinem Stropnickým. Ten se ucházel i o post prvního místopředsedy proti Faltýnkovi, ale nakonec tuto kandidaturu vzdal. Přispěly k tomu i ostré útoky od samotného Babiše, podle kterého se ministr „příliš vzdálil“ svému hnutí. Je však prý otázkou, zda se hnutí odváží zcela pominout jednu ze svých nejviditelnějších tváří.

Další nominanti – převážně z regionů – mají vždy jen po jedné krajské nominaci a s jejich úspěchem se prý příliš nepočítá. Mezi takové patří například Petr Vokřál – primátor Brna a několik dalších primátorů či starostů.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…