Volební podvod? Muslimská komunita v Praze má problém. A výzva k ozbrojení...

19.03.2019 14:38

Nový předseda pražské muslimské obce, právník ukrajinského původu Leonid Kušnarenko přednesl návrh, aby muslimové neváhali bránit své mešity třeba i se zbraní v ruce. Reagoval tak na útok na dvě mešity na Novém Zélandu. Muslimská obec v Praze se od Kušnarenkových slov distancovala.

Volební podvod? Muslimská komunita v Praze má problém. A výzva k ozbrojení...
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Právník Kušnarenko byl do čela pražské muslimské obce zvolen teprve letos v únoru. Nyní se objevila čerstvá nahrávka, na které Kušnarenko promlouvá k dalším muslimům v souvislosti s terorem na Novém Zélandu.

Anketa

Kdo v posledních letech nejvíc uškodil ODS?

23%
71%
2%
hlasovalo: 14240 lidí

„Salam alejkum všem bratrům a sestrám. Ve světle posledních tragických událostí informuji všechny naše členy, hlavně se jedná o muže: Všichni, kteří máte zájem udělat si zbrojní průkaz a ozbrojit se, pro ochranu majetku a zdraví, se na mě obraťte a já vám s tím pomůžu. Salam alejkum,“ uvedl Kušnarenko na videu natočeném na Václavském náměstí v Praze.

Muslimská obec v Praze (MOP) dává od Kušnarenka ruce pryč. Protože údajně existují pochybnosti o tom, zda volba Kušnarenka předsedou proběhla v pořádku, bylo zahájeno interní vyšetřování. Dokud toto vyšetřování nebude skončeno, je prý třeba chápat Kušnarenkova vyjádření jen a pouze jako vyjádření soukromé osoby.  

„Činnost představenstva MOP v čele s předsedou p. Kushnarenkem byla omezena z důvodu stížnosti na korektnost voleb, ve kterých bylo představenstvo zvoleno. Ústředí Muslimských Obcí takto rozhodlo až do skončení vnitřního vyšetřování, které by mělo celou situaci objasnit. Jakákoliv prohlášení nebo jednání členů představenstva a předsedy p. Kushnarenka jsou tedy jejich soukromá a nereprezentují názory muslimů žijících v Praze ani v ČR,“ stojí v prohlášení uveřejněném na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…