VIDEO Muslimové z Prahy, pomůžu vám ozbrojit se, nabídl šéf muslimské obce

19.03.2019 11:11

Českým internetem koluje video, na kterém nový předseda pražské muslimské obce Leonid Kušnarenko vyzývá své muslimské kolegy, aby se na něj obrátili, budou-li mít zájem o pomoc se získáním zbrojního průkazu. Pravost videa potvrdil znalec české muslimské komunity Lukáš Lhoťan. A přidal své obavy.

VIDEO Muslimové z Prahy, pomůžu vám ozbrojit se, nabídl šéf muslimské obce
Foto: Repro Facebook
Popisek: Leonid Kušnarenko, předseda pražské muslimské obce

Právník Kušnarenko byl do čela pražské muslimské obce zvolen teprve letos v únoru. Nyní se objevila čerstvá nahrávka, na které Kušnarenko promlouvá k dalším muslimům v souvislosti s terorem na Novém Zélandu. „Salam alejkum všem bratrům a sestrám. Ve světle posledních tragických událostí informuji všechny naše členy, hlavně se jedná o muže: Všichni, kteří mají zájem udělat zbrojní průkaz a ozbrojit se, protože ochrana majetku a zdraví, se na mě obraťte a já vám s tím pomůžu. Salam alejkum,“ říká Kušnarenko na videu natočeném na Václavském náměstí v Praze.

Pravost videa potvrdil publicista a muslimský konvertita ke křesťanství Lukáš Lhoťan. Video bylo natočeno coby reakce na útoky na Novém Zélandu. „I tak to vidím jako velký problém. Ozbrojený muslim, co si bude myslet, že na něj někdo útočí, může začít střílet do lidí,“ uvedl Lhoťan, podle kterého je situace obousměrně vyhrocená. „Lidé se budou ještě více bát i muslimů a mohou po nich také začít střílet, když budou mít pocit, že je muslimové ohrožují,“ pokračoval Lhoťan, podle kterého v české muslimské komunitě disponují zbraněmi převážně někteří směnárníci a podnikatelé obecně. „Není to ale tak rozšířené, jak to chce Kušnarenko,“ dodal Lhoťan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…