Vožralej pískne a přijede BMW. Chlastá se v uzavřeným salónku. Neplatí za nic. Čvančarová, Geislerová, Macháček míří na festival do Varů

21.06.2019 12:38

Jako každý rok i letos se bude konat evropsky vyhlášený festival v Karlových Varech. V rámci 54. ročníku se představí herečka Julianne Moore a scenárista a režisér Bart Freundlich uvedením jejich nejnovějšího snímku Po svatbě (2019), který měl premiéru na festivalu Sundance. Krom jiného se Vary pravidelně spojují s pitkami a skandály umělců. Řada z nich letos jistě znovu dorazí.

Vožralej pískne a přijede BMW. Chlastá se v uzavřeným salónku. Neplatí za nic. Čvančarová, Geislerová, Macháček míří na festival do Varů
Foto: Screen Youtube
Popisek: Jitka Čvančarová se klaní demonstrantům na Václavském náměstí

Anketa

Je dobře, že ČEZ přestal sponzorovat Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary?

97%
3%
hlasovalo: 18777 lidí
ParlamentníListy.cz se vzhledem k vysokým cenám jídla, pití a ubytování obrátily hned na několik společností, které v minulosti festival sponzorovaly, s dotazy ohledně akreditací. Díky těmto kouzelným kartičkám totiž vybrané osobnosti z řad byznysmenů, ale taky umělců získávají nevídaná privilegia. Volnými vstupenkami na filmy počínaje, opojným drinkem před spaním konče.

Pokud se mluví o filmovém festivalu v Karlových Varech, mnohým pamětníkům vyskočí asi jen tři synonyma: Jiří Bartoška, Marek Eben a ČEZ. Právě tento energetický gigant poptaly ParlamentníListy.cz jako první. Zajímalo nás, zdali některým z herců v minulosti poskytl ČEZ akreditaci. Vybrali jsme si kupříkladu herečku Jitku Čvančarovou nebo herce a režiséra Jiřího Mádla.

„V uplynulých letech nezajišťovala společnost ČEZ akreditaci na uvedenou akci pro žádné zástupce kulturní scény,“ sdělil redakci tiskový zástupce společnosti Martin Schreier.

A tak nezbývalo než se spojit s jedním z herců, který Vary pravidelně navštěvoval a ví o zákulisí mnoho. Dodejme, že ParlamentníListy.cz zjišťovaly přesné akreditace u PR oddělení festivalu, avšak doposud nám nikdo nebyl ochoten jednotlivá jména potvrdit, či vyvrátit.

„Všecko řešil Jirka Bartoška sám. On si řešil asi i kšefty s městama, ČEZem a dalšíma, akreditace taky stačilo zavolat jemu, on to pak dořešil,“ uvedl jeden z našich zdrojů. Jak dále potvrdil, využil nocleh, popil, najedl se.

Anketa

Schvalujete, že Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary pobírá dotace z veřejných rozpočtů?

4%
96%
hlasovalo: 11896 lidí
„Jídlo bývalo zadarmo, ale alkohol se normálně platil, to jsem nikdy neměl grátis. Barťák chodil až večer, poseděli jsme, vše bylo v klidu. Jen se tam pozdějš přihnalo to stádo mladších herců, taková Geislerová a Macháček, ti pili dost. Pak taky jsem viděl, jak někteří z té party pískali ožralí na taxíky. Ale to byly taxíky festivalu, takže luxusní audiny nebo BMW, to už nevím. Normálně se nalodili a zmizeli, nechali se odvézt asi na hotel. Taky vím, že kdo měl ještě lepší akreditaci, v uzavřeným salónku se dalo pít dosyta za jejich, tam se neplatilo, ale u toho jsem nikdy neseděl,“ přiznal dále tento herecký matador.

Cenami ve Varech se nikdy nezabýval.

„Nemám to tam obecně rád. Na kolonádě, když pendlujete mezi sály, stojí řízek pět set, lepší jídla ještě víc, pivo za stovku, obsluha nepříjemná, už bych to absolvovat nechtěl, ale musí to stát hroznejch peněz, co se tam na tom živí lidí, co se prožere a propije v Becher´s baru, to musí být galony chlastu,“ uzavřel.

ParlamentníListy.cz právě v souvislosti s náklady na festival požádaly několik státních institucí, měst a dalších samosprávných celků o informaci, jakou dotaci Bartoškovu festivalu poslaly. S jakým objemem státních či městských peněz herec Bartoška disponuje, uveřejníme během následujících dnů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: B. Richterová a T. A. Nový

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…