Vrať prachy. Dominik Hašek má zprávu z Ruska

27.04.2022 8:20

Slavný hokejový brankář Dominik Hašek je jednou z řady českých osobností, které se po 24. únoru 2022, po rozpoutání ruské války proti Ukrajině, pustil od ostré kritiky Ruské federace. Jenže mu bylo připomenuto, že jako sportovec sám působil v Rusku a pokud svou kritiku myslí vážně, měl by Rusku vrátit peníze, které si tam vydělal. Tak pravil ruský hokejista Nikita Ščitov. Označil navíc Haška za „mizerného člověka“.

Vrať prachy. Dominik Hašek má zprávu z Ruska
Foto: screen: YouTube
Popisek: Dominik Hašek na Václavském náměstí

Dominik Hašek se nijak netají tím, že by po ruském vpádu na Ukrajinu potrestal i ruské sportovce. Zákazem startů na celé řadě mezinárodních akcí. Aby i ruští sportovci pochopili, že to, co činí jejich vláda a jejich vojáci na území Ukrajiny, v žádném případě není v pořádku.

„Zápas NHL San Jose Sharks - Nashville Predators by se měl odehrát v Praze v říjnu. Pokud chce NHL (vzhledem k situaci) dovolit v tomto zápase nastoupit nějakému ruskému hráči, budu to považovat za neomluvitelný čin,“ napsal Hašek na Twitteru.

Dominik Hašek promlouvá

A přišla odpověď. Obránce Nikita Ščitov se rozhodl Haškovi připomenout, že závěr své hokejové kariéry prožil ve Spartaku Moskva. I když šlo jen o zlomek Haškova sportovního života. Ščitov prohlásil, že když se slavný brankář chová takto, měl by peníze vydělané v Rusku do Ruska vrátit.

Prohlásil též, že Haška považuje sice za dobrého sportovce, leč za mizerného člověka.

„Pamatujete si, jak ho na olympiádě v Naganu trefil tvrdou ranou do helmy Valerij Kamenskij, až kus té helmy odpadl? To ho zjevně poznamenalo,“ začal kritický výstup 39letý Ščitov. „Pokud to říká Hašek, tak ať vrátí peníze, které vydělal v Rusku. Samozřejmě je také špatné míchat sport a politiku. Hašek byl skvělý brankář, ale je mizerný člověk. Proto si jeho slova neberte k srdci,“ pokračoval.

Na slova ruského hokejisty upozornila české diváky CNN Prima News.  

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondrův „holandský chvat“: Podpořil správné otvírání dveří. „Neměl jsem informace.“

4:40 Vondrův „holandský chvat“: Podpořil správné otvírání dveří. „Neměl jsem informace.“

Přes směrnici o řidičských průkazech chce Evropská unie dosáhnout mnohem přísnějších podmínek pro ři…