Všechno jste posrali. Dokurvili. Volte ČSSD, Sobotka už je pryč. Komentáře ke konci předsedy jen pro otrlé

15.06.2017 6:35

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se skutečně rozhodl odejít z předsednického postu sociální demokracie, do podzimních parlamentních voleb zůstane předsedou vlády. Předsedou ČSSD bude od dnešního den první místopředseda strany a ministr vnitra Milan Chovanec, volebním lídrem Lubomír Zaorálek. A jaké reakce zaznívají na sociálních sítích?

Všechno jste posrali. Dokurvili. Volte ČSSD, Sobotka už je pryč. Komentáře ke konci předsedy jen pro otrlé
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý premiér Bohuslav Sobotka v pořadu Partie TV Prima.

„Milí levicoví voliči, zejména na jižní Moravě. Udělejte mi radost. Pokud vás v posledních letech zklamala ČSSD stejně jako mě, dejte jí prosím ještě jednu šanci. Zkuste ji ještě jednou volit. Nevolte proti mrtvole jejího dosavadního předsedy, už to nemá cenu. Přestože proti němu máte mnoho výhrad. Stejně jako já. Už je pryč,“ vyzval úvodem na facebookovém profilu publicista Štěpán Kotrba. Požádal však o to, aby nebyl zvolen lídr jihomoravské kandidátky Sobotka. 

„Když to uděláte, po pětadvaceti letech v politice Sobotka půjde na podzim poprvé pracovat. Přejte mu to, zaslužte se o to a neodsuzujte kvůli němu celou levici. Levice za něj nemůže. On byl vedlejší škodou (collateral damage) polistopadové levicové plurality. Byl to od samého počátku své kariéry jen takový blonďatě kudrnatý chlapeček s nevinnýma, podbízivýma očima. Bez něj konečně může začít změna. ČSSD se dnes Sobotky zbavila. Cesta k nápravě škod může začít,“ domnívá se.

Anketa

Je vám líto Bohuslava Sobotky?

4%
96%
hlasovalo: 16011 lidí

Krátce předtím nazval nový triumvirát – Sobotku, Chovance a Zaorálka - trojhlavou saní. „Zaoš přejímá plnou odpovědnost za volební výsledek a nehodlá se o něj s nikým dělit,“ zkonstatoval. Na tato jeho slova reagoval bývalý radní pro rozhlasové a televizní vysílání Petr Štěpánek. „Přesně. A všimnul sis, Štěpáne, jak se u toho Chovanec tvářil? Povedené,“ uvedl.

Podle europoslance Jana Zahradila (ODS) se Sobotkovi vysloveně ulevilo. „Je z obliga. Ted´ už to místo něj podělají ti druzí. Původně jsem místo ‚podělají‘ chtěl napsat ‚dokurví‘, ale to jsem si nakonec rozmyslel,“ podotkl.

‚Vlk se nažral a koza zůstala celá,“ zkonstatoval exčlen ČSSD a představitel odborů Vilém Rössler. „Vrátíte snad lidem váš slib, že zrušíte církevní restituce? Čím budete oblbovat voliče letos? Všechno jste posrali a to hlavně kvůli nehorázné touze Bohuslava Sobotky stát se premiérem. Hodně vašich slibů šlo Sněmovnou protlačit, ale stačilo aby Bělobrádek pohrozil odchodem z vlády a Sobotka byl posranej. Dříve jsem viděl včele vaší strany jednoho křiváka a podrazáka a najednou vidím tři. Doufám, že Bůh tuto zemi ochrání od ČSSD,“ řekl.

Analytička Irena Ryšánková pak zkonstatovala následující: „Koukám, že toho Slávka nikdo neposlouchá. On přece říkal, že chyba není na jeho straně, ale na straně voličů, kteří to prostě nechápou.“

„Vítejte v nové ČSSD,“ napsal pak Petr Viktorýn. „Premiér není předsedou strany ani lídrem do příštích voleb. Předseda strany nebude volebním lídrem a není premiérem. Lídrem bude ten, kdo zatím není premiérem ani předsedou strany,“ zmínil. Jak pak dodal, očištěná ČSSD je jediný relevantní způsob, jak po volbách neodevzdat republiku hnutí ANO Andreje Babiše.

„Nejslabší článek ČSSD je pryč... Nebo celkem pryč a voliči mají ‚naději‘, že socani dodrží slovo. Teď stačí jen zdůrazňovat, že je to znovu ČESKÁ soc. dem. a ne už evropská soc. dem., kam je Sobotka vedl. Babiš už vydal prohlášení, že je to od Sobotky zbabělé, tzn. úplně příjemné mu to není,“ řekl Viktorýn.

A své uvedla i manželka exsenátora Zdeňka Škromacha Mirka. „Víte co je v životě krásné? Že pravda vždycky jednou vyjde najevo. Po půl roce, po roce nebo po několika letech...Lež má krátké nohy a pravdu prostě nezabiješ...“ uvedla.

„Heslem dne je ‚neodpovídající podpora veřejnosti‘. Zlovolní a nechápající občané nerozumí velikosti myšlenek liberálně levicových voličů,“ uvedl pak v komentáři hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Celý příspěvek Štěpána Kotrby:

Milí levicoví voliči, zejména na jižní Moravě. Udělejte mi radost. Pokud vás v posledních letech zklamala ČSSD stejně jako mě, dejte jí prosím ještě jednu šanci. Zkuste ji ještě jednou volit. Nevolte proti mrtvole jejího dosavadního předsedy, už to nemá cenu. Přestože proti němu máte mnoho výhrad. Stejně jako já. Už je pryč. Přežil sice pokus o puč, nepřežil ovšem vlastní neschopnost. Dnes skončil. Ale... důsledně kroužkujte ty, kteří svou práci odpracovali (třeba navzdory všem) k vaší spokojenosti a tím zajistěte, že například lídr jihomoravské kandidátky, bývalý předseda ČSSD a stále ještě premiér Bohuslav Sobotka zvolen nebude. Když to uděláte, po pětadvaceti letech v politice Sobotka půjde na podzim poprvé pracovat. Přejte mu to, zaslužte se o to a neodsuzujte kvůli němu celou levici. Levice za něj nemůže. On byl vedlejší škodou (collateral damage) polistopadové levicové plurality. Byl to od samého počátku své kariéry jen takový blonďatě kudrnatý chlapeček s nevinnýma, podbízivýma očima. Bez něj konečně může začít změna. ČSSD se dnes Sobotky zbavila. Cesta k nápravě škod může začít.

Celý příspěvek Jana Zahradila: 

Je vidět, že Sobotkovi se vysloveně ulevilo. Je z obliga. Ted´ už to místo něj podělají ti druzí. Původně jsem místo "podělají" chtěl napsat "dokurví", ale to jsem si nakonec rozmyslel.

Celý příspěvek Viléma Rösslera:

Vlk se nažral a koza zůstala celá.

Vrátíte snad lidem váš slib, že zrušíte církevní restituce?
Čím budete oblbovat voliče letos?
Všechno jste posrali a to hlavně kvůli nehorázné touze Bohuslava Sobotky stát se premiérem.
Hodně vašich slibů šlo sněmovnou protlačit, ale stačilo aby Bělobrádek pohrozil odchodem z vlády a Sobotka byl posranej.
Dříve jsem viděl včele vaší strany jednoho křiváka a podrazáka a najednou vidím tři.
Doufám, že Bůh tuto zemi ochrání od ČSSD.

Celý příspěvek Ireny Ryšánkové:

Koukám, že toho Slávka nikdo neposlouchá. On přece říkal, že chyba není na jeho straně, ale na straně voličů, kteří to prostě nechápou

Celý příspěvek Petra Viktorýna: 

Vítejte v nové ČSSD:

Premiér není předsedou strany ani lídrem do příštích voleb.
Předseda strany nebude volebním lídrem a není premiérem.
Lídrem bude ten, kdo zatím není premiérem ani předsedou strany.

Celý příspěvek Mirky Škromachové: 

Víte co je v životě krásné? Že pravda vždycky jednou vyjde najevo. Po půl roce, po roce nebo po několika letech.....Lež má krátké nohy a pravdu prostě nezabiješ....

Celý příspěvek Jiřího Ovčáčka: 

Heslem dne je "neodpovídající podpora veřejnosti". Zlovolní a nechápající občané nerozumí velikosti myšlenek liberálně levicových voličů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…