Výkon se stal sprostším slovem než Zemanova pussy. Zajímáme se o žehličky a inkluzi autistů. Ondřej Neff ukazuje, kudy cesta nevede

25.06.2016 23:10

Publicista Ondřej Neff se stejně jako řada jiných autorů vyjádřil k odchodu Velké Británie z EU. K tématu však přistoupil relativně originálně. Poukázal totiž na to, jak se změnilo myšlení špiček v Bruselu. Výkon je tam prý dnes sprostším slovem než Zemanova pussy.

Výkon se stal sprostším slovem než Zemanova pussy. Zajímáme se o žehličky a inkluzi autistů. Ondřej Neff ukazuje, kudy cesta nevede
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ondřej Neff

Neff se domnívá, že EU slábne, protože má duchovní problém. Jde o problém v myslích bruselských byrokratů, kteří podlehli představě, že je změna klimatu důležitější než síla ekonomiky.

„Zajímáme se o percentuální podíl žen v grémiích a o inkluzi autistů za situace, kdy na východě a na jihu vyvstávají nelítostní ekonomičtí konkurenti. Výkon se stal v politicky korektním žargonu sprostší slovo než Zemanova pussy. Odtud plyne zájem o žehličky, odtud plyne blouznivá představa, že by se šedesát milionů Asiatů a Afričanů mělo přestěhovat do Evropy, aby důchodci v roce 2060 měli zajištěné stáří,“ píše publicista.

Z různých míst teď zaznívá, že se Evropa musí změnit, ale změny institucí nepostačí. Skutečně se bude muset změnit myšlení lidí. Autor však v textu pro server Neviditelný pes pochybuje, zda k této změně opravdu dojde.

Celý komentář naleznete zde.

Faktem je, že EU po Brexitu připomíná rozkopané mraveniště, ale toto mraveniště bude zase zahrabáno, protože Velká Británie zůstane sousedem EU, uzavře se společenstvím patřičné smlouvy a pojede se dál. Lídři EU se uklidní a budou dál volat po posílení svých pravomocí. My bychom se podle Neffa měli snažit zůstat v klidu a držet se mimo pověstné hlavní jádro EU, protože v tomto jádru nebude podle publicisty o co stát.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…