Výprask si sociální demokracie nadělila sama, míní místopředseda strany Foldyna

30.04.2018 21:40

Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna se rozhovořil v pořadu Interview ČT24 o tom, jak on sám vnímá vládní vyjednávání.

Výprask si sociální demokracie nadělila sama, míní místopředseda strany Foldyna
Foto: Vít Hassan
Popisek: Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna.

„Patřím k pragmatickému křídlu sociální demokracie. Volby dopadly, jak dopadly. Čili pro sociální demokracii nedobře. Zda bude ve vládě s hnutím ANO, nebo nebude, bude podle toho, jaké podmínky se podaří vyjednat,“ nechal se slyšet Foldyna. 

„Předpokládám nyní, že pan premiér si uvědomuje odpovědnost vůči voličům a vůči občanům České republiky,“ poznamenal pak také k premiérovi v demisi Andreji Babišovi (ANO). Foldyna se vyjádřil rovněž k trestnímu stíhání Andreje Babiše. 

„Myslím, že není namístě zpochybňování orgánů činných v trestném řízení,“ řekl Foldyna. Ke sporu Babiše s pirátským poslancem Peksou, kdy Babiš chce, aby zasedla disciplinární komise, se Foldyna nechce příliš vyjadřovat. „Nad tyto věci se povznáším,“ dodal Foldyna s tím, že však nezná Peksovu dikci. 

„Musíme předložit české i světové veřejnosti, že se trestním stíháním vážně zabýváme. A rozptýlit pochybnosti,“ poznamenal rovněž místopředseda sociální demokracie. 

Sociální demokracie si podle něj výprask ve volbách nadělila sama. „Vinu bychom měli nejprve hledat u sebe a pak u těch druhých. Jestliže jsme udělali chyby, kterých dokázal pan premiér využít, tak bychom se jich měli v budoucnu vyvarovat,“ sdělil Foldyna. Mimo jiné zkritizoval bývalého předsedu strany Bohuslava Sobotku za to, že ze strany udělal komiksovou stranu, když nejprve podal demisi, pak ji vzal zpět. „Nemůžeme mít stejnou politiku jako v minulosti, veřejnost ji odmítla. Musíme se k tomu postavit čelem,“ dodal Foldyna.

Závěrem se pak Foldyna vyjádřil k možné podpoře koalice ANO + ČSSD komunistickou stranou. „Strach z toho nemám,“ řekl Foldyna, jenž se mimo jiné přiznal, že je kritikem Evropské unie. Ale ne takovým kritikem, že by chtěl Unii opustit. Tím zdůvodnil rozdíl mezi ním a okamurovci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…