Výsměch! Eva Holubová vstoupila do… To budete koukat. A Tomáš Klus taky

05.02.2019 10:11

Člověk v tísni má svůj Klub přátel, v němž se sdružují lidé, kteří chtějí tuto neziskovou organizaci podpořit. A patří mezi ně například herečka Eva Holubová či zpěvák Tomáš Klus.

Výsměch! Eva Holubová vstoupila do… To budete koukat. A Tomáš Klus taky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herečka Eva Holubová

„Já si strašně moc vážím lidí, kteří pracují v instituci, v neziskové organizaci Člověk v tísni. Dělají za hodně málo peněz hodně práce. Dělají to, řekla bych, i trochu za nás, kteří to dělat neumíme, nebo si vyděláváme jinde. A aby to mohli dělat, založili si Klub přátel Člověka v tísni,“ řekla herečka Eva Holubová ve videu, jímž podpořila klub svým členstvím. 

Anketa

Česko uznalo za prezidenta Venezuely Juana Guaidóa. Souhlasíte?

hlasovalo: 14409 lidí

Herečka Eva Holubová se k politice vyjadřuje poměrně často. Naposledy se vyjádřila u příležitosti 50. výročí upálení Jana Palacha. V rozhovoru například připomněla Palachův týden, kdy jí bylo téměř 30 let. „Už od 15. 1. toho roku jsme se začali shromažďovat na Václaváku. Někdo říká, že demonstrace organizovala Charta či podobné iniciativy. Já o tom nevím, byť jsem tehdy byla v poměrně silném spojení s disentem. Já jsem od srpna 1988 chodila na demonstrace s přáteli či bez přátel naprosto spontánně. Nikoliv bez obav a bez velké dávky nervozity,“ uvedla se vzpomínkami na bílé helmy, bílé obušky a průhledné štíty. 

Původní text ZDE.

„Co jich bylo a kdepak jsou asi dnes? Kde by byli, všude kolem nás, dokonce i nad námi. Např. Zdeněk Ondráček zvolený na kandidátce KSČM do PS. Je to výsměch? Koho, komu? Sami sobě se vysmíváme, všem těm, kdož tehdy našli v sobě tolik odvahy a občanského uvědomění a šli se před třiceti lety poklonit činu studenta Jana Palacha a tím i ukázat vzdorovitý postoj vůči tehdejšímu totalitnímu, komunistickýmu režimu,“ tvrdí herečka, že jde nyní o výsměch demokracii. Podle jejího názoru měli být komunisté po revoluci zakázáni. 

„Zaráží mne, že ještě teď mají takové výsledky. A Babišova pomoc dostat je do hry je pro mne neodpustitelná,“ uzavřela.

Člověka v tísni, tedy jeho Klub přátel, v minulosti podpořil například také zpěvák Tomáš Klus. „Ne každý tady na světě se může mít tak dobře jako třeba my právě v tuhle chvíli,“ ukazuje Klus na svou ženu s malým miminkem. „Rozrosteni o jednoho člena, pes může mít svoji hračku, my máme právo tady sedět svobodně. Nikdo nás zatím nefízluje. Ale jsou různá místa na světě, a je jich bohužel stále víc, kde takovéto svobody a štěstí lidé úplně prožívat nemohou,“ poznamenává Klus ke své podpoře. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…