Vždycky vadí, když kandiduje Pecina, rýpal ministr vnitra u Moravce

18.08.2013 12:52

Otázky Václava Moravce v neděli hostily ministra vnitra Martina Pecinu. Ten ujistil, že chce kandidovat na severní Moravě za stranu SPOZ. Následně se jej moderátor Moravec ptal, jak chce tuto kandidaturu spojovat s řízením ministerstva. Pecina jej ujistil, že to zvládne.

Vždycky vadí, když kandiduje Pecina, rýpal ministr vnitra u Moravce
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Martin Pecina

„Dostal jsem nabídku být lídrem kandidátky Strany práv občanů-Zemanovci v Moravskoslezském kraji a tuto nabídku jsem přijal,“ uvedl v Otázkách Václava Moravce ministr. Moderátor se jej pak vyptával, zda dostal rovněž nabídku být poté, co Jiří Rusnok kandidaturu odmítl, celorepublikovým lídrem zemanovců.

Pecina nechápal, co tato funkce „celorepublikového lídra“ znamená. „Já jsem přijal místo v čele jedné z čtrnácti krajských kandidátek,“ vysvětloval Moravcovi s tím, že v SPOZ jsou všichni krajští lídři na stejné úrovni.

Pak Moravce zajímalo, jak chce ministr vnitra spojit svou kampaň s náročnou funkcí v čele silového resortu. Pecina se však ohradil, že je úplně běžné, že ministři kandidují ve volbách, a nikdo se nad tím nepozastavuje. Jediný, komu  to bylo připomínáno, byl prý on sám v Rusnokově vládě. „Vždycky to vadí, jen když kandiduje Pecina,“ rýpl si do Moravce. Pak moderátora poučil, že mítinky s voliči nebo televizní debaty podle něj beztak probíhají navečer nebo o víkendech, protože i lidé chodí do práce, takže se to dá vedle ministerské funkce stihnout.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…