Vždyť to ani neexistuje! Povyk kolem vakcíny na koronavirus. A slova Prymuly

16.06.2020 8:24

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec má obavy z toho, že by EU mohla všem občanům nařídit očkování proti koronaviru. Vakcínou, která zatím neexistuje. Štefec je odhodlán nenechat se očkovat, i kdyby to bylo povinné. Vysvětlil proč. Na povinném očkování proti různým nemocem, jako jsou např. spalničky, však trvá i český stát. Proč na něm trvá, vysvětloval epidemiolog Roman Prymula už před třemi lety.

Vždyť to ani neexistuje! Povyk kolem vakcíny na koronavirus. A slova Prymuly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odebraný vzorek na test Covid-19, ilustrační foto

Jaroslav Štefec má obavy, co by k nám mohlo dorazit z EU.

Anketa

Měl by být Xaver Veselý ODVOLÁN z Rady ČT?

3%
97%
hlasovalo: 12314 lidí

„Se vzrůstajícím podezřením sleduji dění kolem kroků vedení EU směrem k přípravě povinného očkování všech občanů zemí Unie (údajně zatím neexistující) vakcínou proti SARS-2. Během podivné pandemie-nepandemie nulová aktivita, nulová pomoc, jen urážky a velkohubé kecy. A najednou se můžou přetrhnout. Vedení EU na doporučení EK intenzivně připravuje smlouvu se zatím neexistujícím dodavatelem zatím neexistující vakcíny na dodávku vakcín v počtu potřebném k proočkování celé evropské populace. Prý proto, aby se jednotlivé členské státy nemusely zabývat nutností řešit národní legislativy při nákupu a aplikací a mohly přeskočit povolovací procedury,“ napsal Štefec na sociální síti Facebook.

Vzhledem k tomu, že ještě nebyla na nemoc covid-19 vynalezena vakcína, u které by bylo ověřeno, jaké může mít vedlejší účinky, neprošla ověřovacím systémem, nastaveným v České republice a Štefec tedy nevisí důvod nechat si tuto látku vpravovat do těla. Ať už bude jakákoliv.

„Já se tedy hnusem, který nám nařídí koupit EK, bez řádných testů a v rozporu s fungující a osvědčenou národní legislativou, očkovat rozhodně nenechám. Netuším, čeho chce vedení EU dosáhnout, ale nic dobrého z toho pro Evropu a Evropany, tím méně pro naši zemi a pro nás, Čechy, rozhodně nekouká. Přestože se nad tím údajně shodli všichni ministři zdravotnictví zemí EU,“ uzavřel Štefec.

Jaroslav Štefec o vakcíně proti koronaviru

Nejen v Česku se však najdou lidé, kteří neodmítají jen možnou budoucí vakcínu proti nemoci covid-19, ale nesouhlasí s celým konceptem povinného očkování, které nařizuje český stát. Epidemiolog Roman Prymula proto už před třemi lety vysvětloval, proč český stát na povinném očkování trvá.

Primárním cílem je ochránit populaci proti nákaze, ne najít interval, kde je nejméně komplikací. To bychom nemuseli očkovat vůbec. Právě v nejnižším věku je riziko infekcí nejvyšší, proto zde očkujeme, vysvětloval Prymula na chatu se čtenáři serveru Aktuálně.cz ještě jako náměstek ministra zdravotnictví, kterým dnes již není.

Konstatoval, že ve výjimečných případech se po očkování, na kterém stát trvá v zájmu ochrany dítěte, mohou objevit nežádoucí účinky, ale přínosy očkování jsou mnohem větší.

„Největší lží je vyjádření, že vakcíny způsobují autismus, to bylo opakovaně vyvráceno, či skutečnost, že vakcína proti hepatitidě typu B vyvolává diabetes,“ uvedl Prymula.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…