Witowská a Kolář? Zde je pravda. A velmi jasně

01.07.2020 13:03

Bulvární fotografie, ukazující intimní vztah Světlany Witowské a bývalého diplomata Petra Koláře, vzbuzují otázky ohledně novinářské nezávislosti hvězdy České televize. Připomínán je i osud její někdejší kolegyně Alexandry Mynářové, která kvůli vztahu s hradním kancléřem své působení v ČT zcela ukončila.

Witowská a Kolář? Zde je pravda. A velmi jasně
Foto: Repro ČT24
Popisek: Světlana Witowská a Petr Kolář v Interview ČT24

„Pochyby o nestrannosti nebo předpojatosti vznikají zejména, když určitá osoba je, nebo byla spojena se subjektem, o němž má být informováno, rodinným, přátelským, pracovním, členským, smluvním nebo konfliktním poměrem,“ stojí v Kodexu České televize k tématu střetu zájmů televizních pracovníků.

Anketa

Má Zeman pravdu, že heslo ,,Black Lives Matter" je rasistické?

98%
2%
hlasovalo: 33269 lidí

Aktuálně se tento problém nejintenzivněji řeší u Světlany Witowské. Ta se po rozpadu svého manželství měla podle deníku Blesk začít scházet s bývalým diplomatem a vlivným zákulisním hráčem české politiky Petrem Kolářem. Ten je současně otcem Ondřeje Koláře, starosty Prahy 6 a výrazné tváře TOP 09.

Po fotografiích v bulvárním deníku Blesk, prokazujících blízký vztah Witowské s Kolářem, redaktorka ČT pouze sdělila, že „vedení ČT bylo o mých soukromých záležitostech s předstihem informováno“. Vyjádření se přitom nemuselo týkat vztahu s Kolářem, ale rozpadu jejího manželství s podnikatelem Petrem Witowským.

Kolář Blesku sdělil, že spekulace nemíní ani potvrzovat, ani vyvracet. „Nejsem osoba tak veřejně činná, abych své soukromí odhaloval,“ sdělil Kolář, který stál za prezidentskou kandidaturou Jiřího Drahoše a stojí rovněž za politickými aktivitami Petra Pavla, který o prezidentské kandidatuře uvažuje pro příští volby.

Witowská na ČT nedávno oznámila svůj odchod ze zpravodajských Událostí. Měla by mít zájem o návrat do Interview ČT24, které moderovala v minulosti. Jenže právě diskusní pořad, jehož studiem každodenně procházejí aktivní politici, vzbuzuje vzhledem k jejímu vztahu otázky po střetu zájmů.

V minulosti řešila podobný problém Alexandra Mynářová, mimo jiné dodnes blízká osobní přítelkyně Witowské. Po oznámení vztahu s šéfem prezidentské kanceláře Vratislavem Mynářem byla přeřazena z prestižní moderátorské pozice do dopravního zpravodajství a po nějaké době z obrazovky zmizela úplně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…