Za VV nastoupí do voleb olympionik i zpěvák

16.04.2012 15:53

Olympijský vítěz, známý bard s kytarou či bývalý místopředseda pro boj s korupcí. Tak vypadá sestava kandidátů Věcí Veřejných pro krajské a senátní volby 2012. Véčka je zveřejnily v době, kdy na stranu prší kritika koaličních partnerů i opozice.

Za VV nastoupí do voleb olympionik i zpěvák
Foto: martinmaxa.cz
Popisek: Hudebník Martin Maxa

Díky kandidatuře Víta Bárty v krajských volbách v Plzni se může stát tento volební kraj podobně ostře sledovaným jako ten Ústecký, kde síly změří ČSSD s novou stranou LEV 21 Jiřího Paroubka. Vít Bárta ale není jediným politikem, který má během klíčových podzimních voleb přitáhnout pozoronost k VV. Strana nabízí i jiné zajímavé tváře.

Třešně a lovci dinosaurů

Jak Véčka v pondělí oznámily v tiskovém prohlášení, na Budějovicku je bude reprezentovat olympionik Václav Chalupa, který míří do Senátu. Další z osobností stojící alespoň částečně mimo politiku je zpěvák Martin Maxa. S mítinky stran ale známý chomutovský písničkář zkušenost má. Během volební kampaně 2010 vystupoval na akcích Filipovy KSČM. Jak tehdy uvedl v interview pro ParlamentníListy.cz, zajímá jej současnost KSČM a její image tvrdé protivládní opozice.

Nyní Maxa kandiduje za VV, které i bývalé členství v KSČ považuje za zásadní překážku vstupu do strany. "Jako v podstatě spolukandidátovi mi to příliš nevadí. Umělci takto vydělávají peníze. Mnohem více mne zajímá, že se jako občan postavil místní mafii a zastal se ženy, na které někdo páchal násilí. Tyto vlastnosti jsou mí hodně blízké a kandidaturu Martina Maxy proto vítám," uvedl pro ParlamentníListy.cz bývalý místopředseda Tomáš Jarolím.

Ani Jarolím z politiky neodchází

Z politiky neodchází ani Tomáš Jarolím. Poté, co vyvolal vládní krizi tím, že vyzval ministry za VV k demisi a následně odstoupil z postu místopředsedy strany, rozhodl se přijmout kandidaturu na senátora v Litoměřicích. VV tak na severozápadě Čech nenechávají nic náhodě. Jarolím kandiduje také ve volbách krajských.

Do boje o senátní či krajská křesla ale jdou i současní poslanci. V Náchodě se o jeho zisk pokusí bývalý šéf hradecké záchranky Jiří Štětina, Jana Drastichová pak bude kandidovat na hejtmanku v Moravskoslezském kraji.

Lídry pro krajské volby a kandidáty na senátora už vybralo pět véčkařských krajů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

18:37 Zlý konec. Ondřej Kolář a vracení Ukrajinců: Nedopadlo to dobře

Iniciativa poslance Ondřeje Koláře a celé TOP 09, která má podpořit vracení Ukrajinců v odvodním věk…