Za Zemanem přišel Václav Havel v podobě anděla. Sledujte vtipné video

09.03.2015 10:34

Satirický animovaný komiks „Zelený Raoul“ na stránkách týdeníku Reflex mnoho let glosuje politickou současnost. Od loňského roku má zelený mužíček i svojí hranou loutkovou „Pozdní noční show“, ve které si tentokrát vzal na paškál prezidenta Zemana a hledání údajného pochvalného článku Ferdinanda Peroutky o Hitlerovi v podání prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka.

Za Zemanem přišel Václav Havel v podobě anděla. Sledujte vtipné video
Foto: Jiří Hroza
Popisek: Třetí zastavení prezidenta na návštěvě v Plzeňském kraji byla beseda s žáky středních škol v Plzni v areálu střední průmyslové školy elektrotechnické

„Vážení diváci, jak jistě víte, prezident Zeman nedávno obvinil Ferdinanda Peroutku ze sympatií k nacismu. My jsme přijali pozvání k panu prezidentovi do Lán a Miloš se tu celé dny probírá svou knihovnou a došel k dalším zajímavým poznatkům,“ strefuje se Zelený Raoul coby dřevěná loutka do hledání novinářova článku „Hitler je gentleman“, kterým údajně prezident pověřil svého mluvčího Jiřího Ovčáčka. Ten je v pořadu znázorněn jako ovce.

Z úst prezidenta se tak můžeme dozvědět, že se příchylností k nacismu „provinili“ i další čeští spisovatelé, kteří napsali díla, jejichž názvy jsou v pořadu upraveny tak, aby odpovídaly prezidentovu tvrzení.

Karel Čapek tak byl prý v posledních letech zapáleným až horlivým nacistou, což údajně dokazují jeho „Povídky z Hitlerovy kapsy“, „Válka s židy“ či údajně prudce rasistická „Bílá moc“. Příchylností k nacismu prý proslula i Božena Němcová, která napsala příběh vdovy po německém důstojníkovi zvaný „Nacistka“, byť údajně žila sto let před vypuknutím druhé světové války. 

V podobném duchu jsou parodována rovněž díla Františka Čelakovského či Karla Havlíčka Borovského. A ušetřen nezůstal ani první český prezident Václav Havel, jehož dílo „Zahradní noc dlouhých nožů“ je v pořadu prezentováno jako největší hledačský „majstštryk“.

Tříminutové video je zakončeno scénou, ve které Havel jakožto anděl dává prezidentovi za jeho tvrzení co proto a nakonec si s sebou odnese prezidentova „vrchního hledače“ Jiřího Ovčáčka.

Video ke shlédnutí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…