Za vyšoupnutou Drtinovou se postavil kolega: Je tím fatálně ohroženo zpravodajství

09.08.2013 20:49

Moderátor Událostí, komentářů Martin Veselovský, jenž je posluchačům dobře znám i z vysílání Českého rozhlasu, se v dopise, který uveřejnil server Britské listy, zastal své moderátorské kolegyně Daniely Drtinové. Spolu s editory Událostí, komentářů Janem Ouředníkem a Janem Rozkošným poukázal na to, že zásah proti Drtinové krátce před volbami působí zvláštně.

Za vyšoupnutou Drtinovou se postavil kolega: Je tím fatálně ohroženo zpravodajství
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Pokud byla Daniela Drtinová odvolána z moderace Událostí, komentářů bez uvedení konkrétních důvodů a navíc v době před pravděpodobnými mimořádnými volbami do Poslanecké sněmovny, vyvolává to vážné obavy ze snahy otupit hlavní večerní zpravodajskou relaci ČT24 během předvolební kampaně. V takovém případě by byla fatálně oslabena důvěryhodnost nejen Událostí, komentářů, ale i celého zpravodajství České televize," stojí v dopise.

Signatáři dopisu proto žádají podání vysvětlení k odvolání Drtinové z Událostí, komentářů. V dopise se lze také dočíst, že Danielu Drtinovou kladně hodnotili i diváci. Drtinové se zastaly i odbory ČT. Generální ředitel České televize Petr Dvořák však poukazuje na to, že moderátorka dostala nabídku vést vlastní pořad, což lze považovat spíše za kariérní růst než oslabení pozice v televizi.

Sama Drtinová v rozhovoru pro server iHNed.cz poznamenala, že své sesazení vnímala jako projev ztráty důvěry vůči ní a ne jako nabídku ke kariérnímu růstu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…