Žaloba na Bradáčovou. Martinec chce omluvu a 200 tisíc

06.04.2016 16:48

Bradáčová lže a zničila mi život, říká bývalý šéf protikorupční policie Tomáš Martinec, který žaluje vrchní státní zástupkyni. Chce po ní omluvu a 200 tisíc korun, protože proti němu údajně Bradáčová nastartovala mediální kampaň. Informuje Česká televize.

Žaloba na Bradáčovou. Martinec chce omluvu a 200 tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lenka Bradáčová

Bývalý šéf protikorupční policie Tomáš Martinec žaluje vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou. Ta proti němu údajně spustila mediální kampaň a zničila mu život a nyní se má omluvit za svoje lži.

Bradáčová však tvrdí, že to byla protikorupční policie, kdo vykonstruoval kauzu proti ní za podjatost v případě zakázky, která byla údajně spojená s jejím manželem. Poté, co s tím šla Bradáčová do médií, Martinec rezignoval na svou funkci.

Celý text zde.

U soudu se však sešli pouze jejich právníci. Za Martince Jiří Vyvadil a za Bradáčovou Pavel Uhl. A Vyvadil žádal písemnou omluvu za to, že Bradáčová v mediálním prostoru šířila nepravdivé informace, které pak dále šířili i nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman a bývalý ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

„Už ten první výrok byl zcela nepřijatelný, ostatní byly ještě horší. Kdyby zůstala jen u tohoto výroku, snad by se to dalo ještě chápat, ovšem následovala obrovská mediální masáž,“ řekl Vyvadil. „Atmosféra, která v té době byla, prostě vedla k lynči,“ dodal s tím, že Martincovi zničila život.

Uhl bránil Bradáčovou tím, že její výrok, který je předmětem sporu, zazněl až po oficiálním ukončení rozhovoru, a tudíž nebyl určen ke zveřejnění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…