Zaměstnanci ČT mluví o neobjektivitě politického zpravodajství. Podali už stížnost

31.10.2013 14:03

Někteří zaměstnanci ČT si stěžují na neobjektivitu politického zpravodajství. Daniela Drtinová a Adam Komers podali oficiální stížnost. Vedení ČT ale odmítlo sdělit podrobnosti. Spekuluje se však o prezidentu Miloši Zemanovi, píší Novinky.cz.

Zaměstnanci ČT mluví o neobjektivitě politického zpravodajství. Podali už stížnost
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

„Dnes jsem měl možnost nahlédnout do anonymní stížnosti adresované Radě ČT, která obsahuje dílčí výhrady k práci redakce zpravodajství,“ uvedl ve čtvrtek generální ředitel Petr Dvořák. „O tom, že někteří ze sedmi set zaměstnanců ČT24 mají výtky k určitým reportážím, jsem věděl již od své schůzky s moderátorkou Danielou Drtinovou,“ prozradil.

Ředitel zpravodajství to pokládá za zarážející

Jejich výhrady ale označil za vytržené z kontextu. Podle svých slov je nicméně bere vážně. „Požádal jsem proto o vyjádření ředitele zpravodajství Zdeňka Šámala a rozhodl jsem se, že k posouzení těchto dílčích výhrad přizvu nezávislého a důvěryhodného auditora. Zároveň předpokládám, že celé vyjádření vedení zpravodajství k popsaným výhradám nechám posoudit Etickým panelem ČT předtím, než ho budu prezentovat Radě ČT,” dodal.

Ředitel zpravodajství Šámal ale celou věc považuje za podivnou. „Za zarážející považuji rovněž to, že člen vedení redakce zpravodajství Adam Komers, který měl každý den možnost vyjadřovat své připomínky a výhrady, se nyní účelově staví do role stěžovatele. Navíc ve výhradách, které jsem si mohl přečíst, dominovaly pouze výtky směrem k jedinému politickému subjektu, což je pro mě v objemu reportáží, které každý den vyrobíme, a v počtu politických i nepolitických subjektů, kterým se průběžně věnujeme, rovněž znejisťující,” brání se Šámal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…