Zaorálek překvapil: Sněmovna potřebuje v čele komunistu

02.05.2012 19:08

Podle místopředsedy poslanecké sněmovny Lubomíra Zaorálka (ČSSD) chybí v čele dolní komory Parlamentu zástupce komunistické strany. A to by se mělo změnit.

Zaorálek překvapil: Sněmovna potřebuje v čele komunistu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Podle místopředsedy Poslanecké sněmovny Lubomíra Zaorálka (ČSSD) by v dolní komoře parlamentu měla mít větší zastoupení komunistická strana. Její představitel by minimálně vzhledem k výsledkům voleb měl zastávat post dalšího místopředsedy strany.

"Poslanecká sněmovna by si vedla lépe, kdyby byl ještě jeden místopředseda," uvedl ve středečních Impulsech Václava Moravce. Na dotaz, zda by mělo jít o komunistu, dodal: "Ano, odpovídalo by to výsledkům voleb."

Čas hraje pro ČSSD

V rozhlase došla řeč i na církevní restituce. Zaorálek si vývoj kolem navracení majetku církvím pochvaluje. "Jsme rádi, že se církevní restituce odsunují, pro nás je tahle taktika dobrá, čas hraje pro nás," uvedl člen strany, která se proti restitucím dlouhodobě vymezuje. 

ČSSD podle místopředsedy sněmovny nastalý odklad platnosti zákona o církevních restitucích využije k tomu, aby si přihřála pomyslnou vlastní polévku. Hodlá totiž prý obnovit diskuzi o speciálním církevním fondu.

Švejnar? Zásadní změna

V Impulsech byl sociální demokrat konfrontován ale také s čerstvou zprávou, již zveřejnil server Novinky.cz. Podle něho totiž Jan Švejnar, kterého ČSSD dlouhodobě na Hrad podporuje, oznámil, že nechce kandidovat s podporou ČSSD. "To by byla zásadní změna," řekl v rozhlase Zaorálek s tím, že prozatím nechce obrat příliš komentovat, neb se o něm dozvěděl až od Václava Moravce.

„Švejnar se sejde se Sobotkou a oznámí mu, že nebude kandidovat s podporou ČSSD,“ řekl Právu zdroj z největší opoziční strany. Podle něj Švejnar a jeho liberálně smýšlející přátelé usoudili, že taková podpora by v prezidentském klání byla spíše přítěží a výhodnější je nezávislá pozice, uvedly Novinky.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…