Zásadní prohlášení Vladimira Putina. O tohle nyní půjde Rusku ve světě

18.11.2016 20:08

Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil, že s novým americkým prezidentem Donaldem Trumpem bude usilovat o dosažení rovnovážného stavu mocenských sil ve světě. Kdo chce vědět, jak taková rovnováha může vypadat, má se podívat na to, jak vypadal svět na konci čtyřicátých let a v padesátých letech minulého století, píše ruská agentura TASS. V této době svět rozdělila železná opona a státy podřízené sovětskému diktátorovi Stalinovi mohly o svobodě jen snít.

Zásadní prohlášení Vladimira Putina. O tohle nyní půjde Rusku ve světě
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

„Naším cílem je účinně neutralizovat jakékoli vojenské ohrožení ruské bezpečnosti včetně toho, které souvisí s tvorbou strategické protiraketové obrany,“ prohlásil ruský prezident Vladimir Putin v projevu k pracovníkům ruského ministerstva obrany. Stejně tak se hodlá Rusko připravit na informační válku. „Budeme dělat vše pro to, abychom udrželi rovnováhu sil,“ doplnil ruský prezident. Všem partnerům vzkázal, že jakékoli pokusy o narušení této rovnováhy ve světě budou brány jako velmi rizikové.

„Nezapomeňte, že tato světová rovnováha byla nastolena na konci čtyřicátých let a v letech padesátých,“ pokračoval Putin s odkazem na polovinu 20. století, kdy východní blok ovládal diktátor Stalin. „Tato rovnováha bránila rozpoutání velkého světového konfliktu.“

Celý článek v angličtině naleznete zde.

Současně v projevu k pracovníkům ministerstva obrany konstatoval, že Rusko dodrží závazky, které pro něj plynou z mezinárodních dohod, ačkoli o jiných velmocích údajně Kreml ví, že stejné závazky neplní. Pravděpodobně narážel na dohodu o omezení jaderných zbraní a onou druhou stranou zřejmě budou Spojené státy.  

V závěru projevu Putin ujistil pracovníky ministerstva obrany, že Rusko drží krok s ostatními velmocemi a stejně jako my věnuje čas a peníze na vývoj nových moderních zbraní. I Rusko je prý bude mít k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…