Zase lži, bylo to jinak. Okolí Donalda Trumpa odráží nové a hlasité nařčení kolem schůzek s Rusy. A předkládá záznam

02.03.2017 9:25

Nový ministr spravedlnosti Jeff Sessions podle mainstreamových médií a demokratů lhal, když před senátory tvrdil, že nevešel v konakt s ruskou stranou. Sessions se hájí tím, že se sice s ruským velvyslancem sešel, ale neřešili spolu americké prezidentské volby. Možné argumenty případné mediální protiofenzivy Trumpovy administrativy předznamenává článek Breitbartu, jejž založil prezidentův poradce Steve Bannon.

Zase lži, bylo to jinak. Okolí Donalda Trumpa odráží nové a hlasité nařčení kolem schůzek s Rusy. A předkládá záznam
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Flynn a nyní i Sessions čelí obvinění, že se setkávali s ruským velvyslancem. Novému ministru spravedlnosti přitěžuje fakt, že před Senátem své dvě setkání se Sergejem Kisljakem zamlčel, přitom jeho ministerstvo mělo vyšetřovat údajné zásahy ruské strany do amerických prezidentských voleb. Server Breitbart, založený Trumpovým poradcem Stevem Bannonem, se jako jedno z mála médií za ministra spravedlnosti postavil a fakticky tak plní roli Sessionsova obhájce.

„Deník The Washington Post (WP) uvádí, že se Sessions setkal s Kisljakem na akci Heritage Foundation v červenci 2016. Jenže na této akci byli přítomni i další velvyslanci. Deník dále hlásí, že se oba muži setkali ještě o dva měsíce později v Sessionsově kanceláři v Senátu, kde byl tehdy členem senátního výboru pro ozbrojené služby. List se snaží Sessionse ugrilovat na tom, že nezveřejnil informace o této schůzce,“ píše Breitbart.

Celý text v angličině je ZDE.

Mluvčí ministerstva spravedlnosti Sarah Isgur Flores tvrdí, že Sessions nelhal. Argumentuje tím, že byl požádán, aby zveřejnil schůzky, které se týkaly Trumpovy prezidentské kampaně, a nikoli schůzek, kterých se účastnil jako senátor. „WP navíc neuvádí doslovný přepis otázky senátora Al Frankena. Místo toho vše popisuje tak, aby se mohlo zdát, že byl Session dotazován bez ohledu na to, jestli se setkal s ruským velvyslancem v rámci kampaně, či jako senátor,“ konstatuje Breitbart.

„Pokud by se objevil důkaz, že někdo spojený s Trumpovou prezidentskou kampaní byl v kontaktu s ruskou vládou, jak byste na něco takového reagoval?“ cituje Breitbart doslovně otázku senátora Frankena. Sessions na tento dotaz odpověděl, že si těchto aktivit není vědom a on sám v kontaktu s Rusy nebyl, takže k této záležitosti není schopen nic dalšího říci. Na to Franken, spokojený s odpovědí Sessionse, odpověděl „velmi dobře“.

Na stejné téma dostal Sessions i otázku od demokratického senátora Patricka Leahy, který se jej dotazoval, jestli byl v kontaktu (po volbách či před nimi) s někým napojeným na ruskou vládu a řešil s ním prezidentské volby. „Na to odpověděl Sessions stručné ne. Tuto pasáž přitom The Washington Post nijak nezpochybňuje. Deník The New York Times ve svém článku zase píše, že úředníci Obamovy administrativy dělali vše pro šíření informací o údajné koordinaci mezi členy Trumpova volební týmu a ruskou vládou.“

Tato skutečnost podle serveru Breitbart naznačuje koordinovanou spolupráci, v rámci které byly sledováni ruský velvyslanec a možná i členové Trumpova volební týmu. „WP dále uvádí, že se Sessions setkal s 25 velvyslanci, ale záměrně vynechává toho ukrajinského. Pokud by se snažil Sessions stranit Rusům, těžko by se pak přece scházel i s velvyslancem země, se kterou je Rusko na kordy,“ argumentuje Breitbart.

„Přední členka demokratické strany Nancy Pelosi nyní volá po Sessionsově odstoupení a Národní demokratický výbor již rozeslal e-mail, ve kterém tvrdí, že ministr spravedlnosti křivě přísahal, když zamlčel své údajné kontakty s Rusy. Ale to je jen součást lživé kampaně. Z doslovného přepisu jeho odpovědí v Senátu je zřejmé, že mluvil pravdu,“ dochází Breitbart k jasném závěru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…