Zastavíme chaos v Praze. Nové hnutí chce napravit škody v metropoli

02.08.2022 15:43

Praha bez chaosu. To není jen přání části Pražanů, kteří nejsou spokojeni se současným vedením metropole, ale nově též název politického hnutí, jehož cílem je vrátit na magistrát odbornost a zbavit Prahu právě onoho chaosu. Hnutí v úterý představilo hlavní body programu a některé kandidáty na starosty městských částí.

Zastavíme chaos v Praze. Nové hnutí chce napravit škody v metropoli
Foto: Radim Panenka
Popisek: Politické hnutí Praha bez chaosu zahájilo kampaň pro komunální volby

“Už se na to nemůžeme dívat. Současný stav řízení našeho milovaného města je velmi tristní. Všude vládne aktivismus, lajdáctví, nekompetentnost, nikdo za nic neodpovídá a to ani v situaci, kdy náměstka primátora odvádí policie v poutech. Na magistrátu bují korupce, což se přenáší i do městských společností jako je dopravní podnik nebo Pražská plynárenská. Tento chaos musí skončit,” uvedl na tiskové konferenci lídr hnutí Jaroslav Ďuriš. 

Anketa

Bojíte se, že kvůli globálnímu oteplení masivně vyhoří naše lesy?

4%
94%
hlasovalo: 3870 lidí

Mezi hlavními cíli si stanovují navrácení důvěry občanů ve vedení radnic městských částí a vedení magistrátu. “Nyní máme opět šanci tento zoufalý vývoj posledních let otočit. Vstupujeme do podzimního volebního klání jako hnutí, které nese název Praha bez chaosu. Jsme uskupení odborníků, manažerů, profesionálů, kteří svou erudici již v minulosti dostatečně prokázali. Na prvním místě se budeme zabývat dopravou, rozvojem systému MHD, přípravou a realizací klíčových dopravních staveb nutných pro zklidnění dopravy ve městě, budeme řešit i parkování. Jsme odhodláni bojovat s energetickou chudobou a budeme na dopady energetické krize reagovat tak, aby veškerá tíha nepadala na peněženku občana. Využijeme všech dostupných možností, které lidem uleví. Budeme pomáhat lidem v nouzi,” dodal kandidát na primátora Ďuriš.

Hnutí představilo též kandidáta na starostu Prahy 10 Bohumila Zoufalíka, který post šéfa desáté pražské městské části již v minulosti dlouhé roky vykonával. “Praha 10 si teď prožila čtyři těžké roky, ve kterých se zdražovaly nájmy, zvyšovaly daně, rušily se sociální a zdravotní služby. Praha 10 se k lidem otočila zády, ale nebránilo jí to, aby se zadlužila 500 miliony korun, které bude splácet dalších 20 let. Praha 10 je v chaosu a my to hodláme napravit,” uvedl Zoufalík.

Na tiskové konferenci na pražské smíchovské náplavce vystoupil i kandidát na starostu Prahy 13 Pavel Jaroš nebo kandidátka na post městské radní Monika Hášová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…