Zástupci vedení ODS se vyjádří k Sobotkově nominaci na Hrad

17.07.2012 6:08

Zástupci vedení ODS v čele s premiérem Petrem Nečasem se dnes vyjádří k nominaci místopředsedy Senátu Přemysla Sobotky do přímé volby prezidenta za největší vládní stranu.

Zástupci vedení ODS se vyjádří k Sobotkově nominaci na Hrad
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Přemysl Sobotka

Sobotka už dříve řekl, že by jako hlava státu dodržoval zvykové pravomoci a usiloval o návrat důvěry v demokracii. Postavil by se také proti snahám o rehabilitaci KSČM.

Sobotka v prezidentských primárkách v ODS porazil třípětinovou většinou europoslance Evžena Tošenovského. Občanští demokraté chtějí vyčlenit na prezidentskou kampaň 15 milionů korun. Sobotka svou kampaň hodlá založit hlavně na debatách s lidmi, využít chce prý kromě tradičních inzerátů a billboardů také internetových sociálních sítí.

Je jedním z favoritů

Někdejší dlouholetý předseda horní komory nepatří podle dosavadních průzkumů veřejného mínění k favoritům volby. Průzkumy dávají větší šance dávají bývalému premiérovi Janu Fischerovi, někdejšímu šéfovi ČSSD a vlády Miloši Zemanovi nebo ekonomovi Janu Švejnarovi. Švejnar se však zatím k případné kandidatuře jednoznačně nevyjádřil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…