Zastupitelé prý nelegálně pobírali odměny. Začíná s nimi soud

26.03.2014 6:23

V Liberci dnes začne hlavní líčení v případu nelegálního vyplácení odměn v Libereckém kraji. Obžalováno je jedenáct lidí z minulého sociálně demokratického vedení kraje a z vedení krajské společnosti Silnice LK. Dvěma lidem hrozí osmileté tresty, dalším až pět let vězení.

Zastupitelé prý nelegálně pobírali odměny. Začíná s nimi soud
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

Podle zákona o střetu zájmů nemají od roku 2006 uvolnění členové krajského zastupitelstva nárok na odměnu za práci v orgánech krajských společností. V Libereckém kraji se přesto vyplácely. Před okresním soudem se budou řešit údajně neoprávněně vyplácené odměny v českolipské nemocnici a společnosti Silnice LK. Celková škoda byla vyčíslena na 850.000 korun. Mezi obžalovanými je i bývalý hejtman Stanislav Eichler zvolený za ČSSD. Peníze měli neoprávněně pobírat jeho spolustraníci Zdeněk Bursa, Pavel Petráček a Martin Sepp.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

15:00 Chyťte se za rypák, vytáhněte si ho z ... Vyoral kvůli Novotnému rozjel peklo

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA Podle komentátora bychom se neměli cítit útoky primitivů, jako je P…