Zatýkání sympatizantů Islámského státu v Evropě. Chystali se i na Římské koloseum

22.07.2015 16:52

V Itálii a ve Španělsku policie zatýkala sympatizanty Islámského státu. Celkem tři lidi byli zatčeni z podezření ze spolupráce s teroristickou organizací. Dva v Itálii a jeden ve Španělsku. Informuje server Deutsche Welle.

Zatýkání sympatizantů Islámského státu v Evropě. Chystali se i na Římské koloseum
Foto: repro youtube, tan
Popisek: V ulicích Islámského státu

Dva muži, jeden původem z Tunisu, druhý z Pákistánu, byli zatčeni v severní Lombardii z podezření ze spolupráce s teroristickou organizací. Jejich jména zatím nebyla zveřejněna.

Jsou podezřelí ze založení Twitterového účtu, ze kterého šířili výhružné zprávy o plánovaných útocích na italské památky, jako například Koloseum. Z účtu vyplývá, že muži jsou sympatizanti Islámského státu.

Mezitím ve Španělsku policie zatkla muže podezřelého z rekrutování žen do Islámského státu. Ministerstvo vnitra v prohlášení tvrdí, že devětadvacetiletý Španěl byl zatčen ve středu v Melille, jednom ze dvou španělských měst, které se nacházejí na africkém kontinentu..

Jak Itálie, tak Španělsko věnuje velké úsilí v odhalování teroristů a sympatizantů Islámského státu, Itálie se soustředí především na útoky proti ambasádám, synagogám, kostelům a turistickým oblastem.

Španělsko zatím tento rok pozatýkalo na padesát podezřelých ozbrojenců a rektutérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…