Zděšení u Babiše i Bakaly. Podle Petra Hájka došlo k fatálnímu narušení jejich plánů

31.05.2015 15:11

Novinář a bývalý tiskový mluvčí Václava Klause Petr Hájek se na webu Protiproud.cz rozepsal o výroku soudkyně Králové v kauze Jany Nečasové. Je podle něj jen dalším pokračováním velké hry žalobce Ivo Ištvana.

Zděšení u Babiše i Bakaly. Podle Petra Hájka došlo k fatálnímu narušení jejich plánů
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

Hájek zastává ve svém komentáři názor, že snaha legalizovat státní převrat z doby vlády Petra Nečase skrze soudy dostala další smrtící ránu, a domnívá se, že rozsudek vyvolal šok a zděšení mezi spolupracovníky pučistů – v mediálních stájích Zdeňka Bakaly, Andreje Babiše i ve veřejnoprávní České televizi. Rabovaly se při tom desítky kilogramů zlata z bankovních sejfů, zakuklenci vtrhli do budovy vlády, zatýkali na Ministerstvu obrany, v poutech odváděli bývalé poslance ODS. Pro Janu Nagyovou, šéfku premiérova sekretariátu, si přišli v noci k ní domů s nástroji na vyrážení dveří – to vše téměř v přímém přenosu ČT,“ píše a říká, že to bylo něco na styl „reality show“.

Za spouštěč celé kauzy považuje Hájek americkou ambasádu a snahu Petra Nečase udělat tendr na dostavbu jaderné elektrárny Temelín poctivě. Podstatný byl podle něj spěch, s nímž byl puč proveden. „Ten se nyní aktérům vymstil. Po osvobozujícím rozsudku je proto pravá chvíle podívat se na ty, kdo se na kauzu ve svých mocenských ambicích vděčně přisáli a spojili s ní svou důvěryhodnost,“ říká v nadsázce s tím, že velkou roli měla hrát v kauze manipulace s veřejným míněním.

Rath takové štěstí mít nebude. Počkejte, až si přijdou pro nás...

Podle něj však dostal případ trhlinu poté, co Nejvyšší soud osvobodil tři bývalé poslance ODS a jejich zadržení a vazbu označil za protiprávní. Prokurátoři se prý po chvíli zděšení vzpamatovali a přehráli vše na „kauzu Nagyová“, kterou pro jistotu rozdělili na několik částí. Zdání, že zase existuje spravedlnost, však podle bývalého mluvčího prezidenta vzalo rychle za své. „Pan Klepetko a spol. v ČT okamžitě zahájili protiakci: Soudkyně Králová musí být potrestána,“ říkají prý.

Celý text si můžete přečíst ZDE.

Podle něj teď utrpěl porážku proamerický havlistický názor, který tvrdí, že soudkyně Helena Králová poškodila českou justici a svým nezávislým rozsudkem osvobodila lidi, které „americko-pražská kavárna“ spolu s Ištvany, Bradáčovými a plukovníky Šlachty dopředu popravila. „Ale klid, David Rath takové štěstí mít nebude. Zavýskáte si asi již brzy, jak byl v tomto případě soud spravedlivý,“ naráží Petr Hájek i na podivný průběh soudu s bývalým středočeským hejtmanem.

V další části komentáře se už Petr Hájek zabývá „jen“ tím, jak státní zástupce Ivo Ištvan z obavy před svým krachem rozdělil kauzu do několika, přičemž poslední mu Městský soud v Praze vrátil k přepracování. „A to ještě netušil, co se stane v pátek. Prostě nemá v rukou nic,“ píše Hájek, podle kterého je ale jásání předčasné, protože pučistická moc policie a prokurátorů je stále hrozivá, a v závěru varuje, že se časem může stát, že si policie přijde pro kohokoliv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…