Že by další změna židlí ve sněmovně? A nejen to

26.04.2012 14:31

Kvůli rozštěpení Věci veřejných a dosavadní trojkoalice by mohla nastat již třetí změna zasedacího pořádku v Poslanecké sněmovně. Někteří poslanci dokonce navrhují i ráznější řešení jako například změnu bydlení poslanců.

Že by další změna židlí ve sněmovně? A nejen to
Foto: Hans Štembera
Popisek: Sněmovna bez poslanců

V zasedacím pořádku Poslanecké sněmovny, která se schází každé úterý dopoledne, se dá čekat další, již třetí, přesazování. To i přesto, že se o tom doposud moc nemluví. Změnu totiž musí poslanci nejdříve odhlasovat. „Zasedací pořádek by se měl změnit, aby voliči měli lepší přehled,“ řekl serveru IHNED.cz poslanec VV Jiří Štětina, který zůstal Bártovi věrný. Byl by navíc ještě radikálnější. Změnil by dokonce i bydlení poslanců a jejich kanceláře.

Kočí nosila štěnici v podprsence

„Třeba vedle mého bytu má kancelář Kristýna Kočí, která nosila nahrávací zařízení v podprsence. A jsou tam i jiní podobní. Musím kvůli tomu být ve střehu,“ řekl serveru Štětina. Podle dalšího věrného odsouzeného Bárty Josefa Novotného o změnu požádají spíše členové přeběhlí s Karolínou Peake. „Zatím jsme o ničem takovém nejednali. Mně osobně to nevadí, ale myslím si, že to bude chtít druhá strana. Vzhledem k tomu, že se tady vytvořila tato křehká skupina, ODS a TOP 09 budou chtít mít své ovečky pod dozorem při hlasování," řekl Novotný.

Přeběhlíci však tvrdí, že o žádném přesazování dosud neví. Nepovažují to ani za prioritu. To potvrdila i šéfka dolní komory parlamentu Miroslava Němcová (ODS) serveru IHNED.cz. Údajně zatím žádnou oficiální žádost na stole nemá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostě ne. Německo dalo Ukrajině špatnou zprávu

20:51 Prostě ne. Německo dalo Ukrajině špatnou zprávu

Německý kancléř Olaf Scholz během svého projevu v Karlsruhe rozcupoval úvahy o zabezpečení západní č…