Že odešel Dryml? To je úleva, říká člen ČSSD

03.08.2012 14:03

Sociální demokrat blízký Jiřímu Paroubkovi Tomáš Popek má za to, že se z odchodu některých sociálních demokratů do SPOZ k Miloši Zemanovi dělá příliš velký problém. Každý má podle něj právo odejít či přestoupit jinam. Lepší volbou by ale podle něj byli národní socialisté.

Že odešel Dryml? To je úleva, říká člen ČSSD
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Vladimír Dryml

„Z odchodu členů z ČSSD se dělá příliš velký problém. V demokratické společnosti je změna strany naprosto normální věc. Strana není náboženské hnutí, ale ostatně i v tomto případě lze konvertovat z křesťanství třeba na islám,“ prohlašuje Popek. přestože je kritikem personální politiky ČSSD, ale těmito odchody se podle něj strana očišťuje od kariéristů.

„Odchod senátora Drymla nebyl žádným překvapením. Po neúspěšném pokusu prodat vrchlabskou nemocnici kraji se stal kritikem všeho a všech. Ač měl kdysi jisté sympatie členů za boj s nepopulárním krajským vedením ČSSD, změnil se v exota, který kritizuje kohokoliv a cokoliv, jen aby mohl kritizovat, i když o dané věci vůbec nic neví. Všem byl pro smích a ztratil veškerou podporu ve straně,“ myslí si Popek.

Popek je zároveň přesvědčen, že povolební spolupráce ČSSD se SPOZ či NS-LEV 21 je těžko představitelná kvůli špatným vzájemným vztahům, problém je však v tom, že levice by se spojit měla. „Jinak se nepodaří zabránit privatizaci nemocnic, školství a veškerého veřejného sektoru vůbec. Zvláště ve středních Čechách mě zaráží touha lidí být úplně bez nemocnic, čehož svou volbou ODS samozřejmě docílí, protože ti budou jistě chtít navázat na „úspěšné“ prodeje hluboko pod reálnou cenou z éry jejich vlády v minulých volebních obdobích,“ napsal Popek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …