Zeman: Domácí porody jsou blbost. Čeští novináři jsou pitomci, když se starají o mé zdraví. Kůrovec je kamarád Bursíka

13.06.2017 12:41

Prezident Miloš Zeman druhý den své návštěvy Jihočeského kraje zahájil v Cehnicích, jež loni uspěly v soutěži Vesnice roku.

Zeman: Domácí porody jsou blbost. Čeští novináři jsou pitomci, když se starají o mé zdraví. Kůrovec je kamarád Bursíka
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V diskuzi samozřejmě došlo na otázku Šumavy. „Byl jsem na Šumavě mnohokrát. Uschlý les nezničil kůrovec, ale Martin Bursík, který doslova řekl, že je kůrovec jeho kamarád. Můj postoj je naprosto jasný. Doufám, že šumavské obce teď podají ohlášenou ústavní stížnost. Je nutné se zeptat, proč Poslanecká sněmovna přijala zákon, který pokračuje v činnosti Martina Bursíka a ohrožuje budoucnost šumavských obcí a dává prostor kůrovci,“ vyjádřil se Zeman k otázce národního parku. Vzpomněl tak na bývalého ministra životního prostředí za Stranu zelených.

„Naši ochránci zapomínají na jednu důležitou věc. Že nejméně chráněným živočichem u nás je člověk,“ podotkl Zeman.

Hlava státu pak také odpovídala na to, čím chtěl být jako malý. „Hajný, a to proto, že jsem četl knížku Kája Mařík. Je to krásná kniha, kde je oslava přírody, lesa, dobrých lidí,“ řekl. Pak si podle svých slov přál být důchodcem. „To se mi splnilo,“ dodal. Nyní chce v politice pomáhat lidem, neboť za nejhorší cíl politika považuje to, když do ní jde politik kvůli tomu, aby pomohl sám sobě.

Anketa

Kdo by měl být volebním lídrem ČSSD?

3%
hlasovalo: 10971 lidí

„Je to těžká práce. Na povrchu vypadá jednoduše. Například, když čtu reportáže ze svých různých cest, tak tam novináři vždycky otisknou jídelní lístek. Protože to je něco, co dokážou pochopit. Jednou se mi stalo, byl to konkrétně deník Blesk, že jsem měl projev ve Vietnamu, kde jsem se pokoušel o uzavření výhodných ekonomických dohod. A zpráva deníku Blesku zněla: Prezident mluvil devět minut vestoje. V novinách jsou tři druhy zpráv – pravdivé, to je datum vydání; pravděpodobnostní, to je předpověď počasí; a pak ty ostatní, ty neberte vážně,“ řekl.

Řeč pak přišla i na nepovinnou školní docházku. „Dnes je zákonně schválen model, kdy se dítě vzdělává pomocí rodičů mimo školní zařízení. Je to moderní trend. Já jsem proti. A mám pro to velmi jednoduchý důvod. Už v těch prvních ročnících základní školy potřebujete mít základní vědomosti. Jestli vaši rodiče tohle všechno umějí, měli by být vystavováni v muzeu, neboť jsou geniální. Ale většina rodičů neumí všechno. Učitel je školen,“ podotkl prezident. „Je to něco podobného jako domácí porody. Domácí porod je strašně módní, domácí vzdělávání je strašně módní. Ale podle mého skromného mínění je obojí blbost,“ řekl.

Své pak řekl i k premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD). „Pokud jde o Bohuslava Sobotku, neznám v Evropě premiéra, který by jeden týden oznámil demisi a druhý týden její stažení. Nesvědčí to o psychické stabilitě tohoto člověka. Naše země potřebuje psychicky stabilní vedení,“ řekl. K exministru financí Andreji Babišovi a bývalému hejtmanovi Jihočeského kraje Jiřímu Zimolovi (ČSSD) se vyjádřil v takovém duchu, že oba museli ze svých funkcí odejít, neboť byli z nejrůznějších důvodů obviněni; nyní je třeba vyčkat na to, zda šlo o obvinění opodstatněné. To podle hlavy státu mohou prověřit jen orgány činné v trestním řízení.

Radost mu pak udělala žena, která pochválila, jak dobře vypadá. „Vždy mně vstupují slzy dojetí do očí, jak se čeští novináři, které většinou pokládám za pitomce, starají o mé zdraví. Ti lidé nejsou lékaři,“ řekl.

Závěrem se pak Zeman podepsal do pamětní knihy, připnul prezidentskou stuhu na prapor obce a převzal dary z rukou vedení obce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…