Zeman: Měl jsem jet na dovolenou. Ale...

11.07.2013 8:03

Prezident Miloš Zeman hodlá před hlasováním o důvěře osobně podpořit Rusnokovu vládu ve sněmovně. Právu potvrdil, že o její podpoře bude i jednat s představiteli poslaneckých klubů. Dokonce kvůli tomu odložil dovolenou.

Zeman: Měl jsem jet na dovolenou. Ale...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Miloš Zeman předpokládá, že půjde do sněmovny podpořit Rusnokův kabinet. „Osmého srpna vystoupím před sněmovnou při příležitosti zahájení rozpravy o vyslovení důvěry vládě,“ řekl doslova. Prezident ale zároveň vyloučil, že by za poslanci přišel 17. července, kdy se má sněmovna sejít a na programu má hlasování o rozpuštění dolní komory. Zeman si myslí, „že to je vnitřní věcí této sněmovny a že by prezident do toho nijak neměl zasahovat“.

Vyjednávat o podpoře má premiér, prezident i ministři

Jiří Rusnok už dal najevo, že se příští týden pustí do vyjednávání podpory pro svou vládu. Deník Právo se zeptal i prezidenta Zemana, zda se chystá jednat s předsedy parlamentních stran a napomoci tak Rusnokově kabinetu k získání důvěry. „Domnívám se, že je vhodné, aby se jak prezident, tak premiér, případně i jednotliví ministři setkávali s představiteli jednotlivých poslaneckých klubů a jednali s nimi o podpoře Rusnokově vládě,“ odpověděl Zeman.

Prezident Zeman kvůli krizi odložil i svou dovolenou. „Odložil jsem dokonce i výjezdy do krajů, které jsem původně v této době plánoval. Ale když začala vládní krize, považoval jsem za nejdůležitější úkol prezidenta pomoci tuto vládní krizi řešit. A součástí této pomoci je nepochybně i pravidelná komunikace se všemi parlamentními stranami,“ uzavírá Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…