Zeman nepomohl k vyřešení situace, míní oranžový europoslanec

07.07.2013 11:27

Europoslanec Libor Rouček (ČSSD) má za to, že odcházející pravicová vláda premiéra Petra Nečase (ODS) dovedla zemi do nejhlubší morální a ekonomické krize v moderní historii země. Je proto dobře, že kabinet končí. Dalším krokem k nápravě současného stavu ovšem mají být předčasné volby, a k jejich uspořádání nijak nepřispěl Miloš Zeman, když jmenoval úřednického premiéra.

Zeman nepomohl k vyřešení situace, míní oranžový europoslanec
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Člen Evropského parlamentu je přesvědčen, že český prezident má hrát v našem parlamentním systému úlohu zprostředkovatele jednání mezi jednotlivými politickými stranami. V tuto chvíli se však spíše zdá, že se hlava státu zapojí do politických intrik. Podle Roučka je to škoda, protože tím hrozí diskreditace jedné z posledních velmi důvěryhodných státních institucí - úřadu prezidenta.

„Co však nyní Česká republika skutečně potřebuje, je uskutečnění předčasných voleb, tak, aby se, jak se říká, situace pročistila a mohla nastoupit nová vláda se silným mandátem od voličů. Obávám se však, že řešení, které zvolil prezident Zeman, k tomuto kroku nepovede. Namísto předčasných voleb zde budeme mít dlouhé měsíce hádek, nestability a nespolupráce mezi hlavními politickými stranami a prezidentem republiky,“ varuje Rouček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…