Zeman nezná vděk, píše komentátor MF Dnes. Odkopl prý staré přátele, aby si mohl plácnout s Babišem

07.12.2013 10:29

Šéf reportérů MF Dnes Václav Dolejší píše v dnešním vydání deníku komentář a v něm si všímá prezidenta Zemana a jeho, podle něj, známé vlastnosti, a totiž, že odvrhuje staré přátele, kteří pro něj mnohé vykonali. Namísto pěstování starých přátelství prý Zeman uzavírá účelové politické spojenectví s Andrejem Babišem, šéfem hnutí ANO.

Zeman nezná vděk, píše komentátor MF Dnes. Odkopl prý staré přátele, aby si mohl plácnout s Babišem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Šéfreportér Mf DNES popisuje prezidenta Miloše Zemana jako chřestýše, který dlouho čeká a pak udeří. A podle Dolejšího to odnesli ti nejvěrnější. „Kancléř Mynář a neúspěšný lídr SPOZ kvůli chybějící prověrce asi skončí. Poradce a financiér Nejedlý dostal vynadáno za radu vsadit na Haška. Ministr vnitra a další tvář SPOZ Martin Pecina dostal veřejné pokárání za čachry s policejním prezidentem, jež měl podle Zemana nechat svému nástupci. A ze stejného důvodu kritizoval i premiéra Rusnoka, že se pouští do strategického rozhodování o rozšíření těžby hnědého uhlí,“ vypočítává příklady odvržení starých přátel.

Václav Dolejší dále napsal, že u prezidenta Zemana, který nezná vděk, to není zas tak překvapivé. „Souputníky, jež mu v jistých momentech života pomohli, nemilosrdně a bez sentimentu odhazoval vždy. Pak o tom ještě napsal knihu Jak jsem se mýlil v politice, kde dřívější přátele pomluví, že jeden vždy patřil do vězení a druhý do blázince,“ připomíná Dolejší.

Zemana a Babiše spojuje stejný cíl

Prezident si podle Dolejšího po návratu z Lán našel nového spojence v Andreji Babišovi. „Silní hráči české politiky si už vzájemně vyhověli. Miloš Zeman u něj netrvá na čistém „lustráku“. Oplátkou ho Andrej Babiš vstřícně podpořil ve sporu s Bohuslavem Sobotkou, když naznačil, že prezident si může dovolit odmítnout navrženého kandidáta na ministra, pokud to není ,rozumný člověk',“ píše komentátor a vyslovuje ještě další svůj názor. „Spojenectví je to jenom účelové, oba mají jediný společný cíl – oslabení nového premiéra Bohuslava Sobotky. A možná ještě jednu společnou zálibu – uzeniny,“ uzavírá Dolejší.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…