Zeman převezme pověřovací listiny čtyř nových velvyslanců

19.09.2019 6:12

Prezident Miloš Zeman dnes odpoledne přijme čtyři nové velvyslance. Své pověřovací listiny přinesou na Pražský hrad diplomatičtí zástupci Iráku, Barmy, Kolumbie a Belgie. Předání pověřovacích listin prezidentovi přijímacího státu je tradiční diplomatický krok, kterým velvyslanec oficiálně zahájí své působení.

Zeman převezme pověřovací listiny čtyř nových velvyslanců
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jako první se Zemanovi představí ve 14:00 irácká velvyslankyně Sundus Umar Alí Albajrakdárová. Diplomatka už v Praze působila a i před předáním diplomatických listin se účastnila oficiálních akcí, jako například slavnostních nástupů českých vojáků, kteří se vrátili z misí v Iráku.

Druhou zhruba půlhodinovou schůzku bude mít prezident s barmskou velvyslankyní Kay Thi Sou. Následovat bude přijetí kolumbijského velvyslance Miguela Camila Ruize Blanca, který však na rozdíl od svých kolegů nebude sídlit v Praze, ale ve Vídni. Jako poslední přinese pověřovací listiny na Hrad nový belgický velvyslanec Grégoire Cuvelier.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…