Zeman přivítal sportovní hvězdy na tradičním Lány open: Jágr, Kvitová, Berdych, Štěpánek...

09.09.2019 20:37

Všechny české tenisové hvězdy na jednom místě, k tomu Jaromír Jágr, olympijský vítěz Jan Železný, hudebník Michal David, desítky hostů a prezident Miloš Zeman. Tak vypadal další ročník tenisového turnaje “Lány open”.

Zeman přivítal sportovní hvězdy na tradičním Lány open: Jágr, Kvitová, Berdych, Štěpánek...
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident Zeman s tenisty v Lánech

Prezident jako tenisový fanoušek. Hlava státu v pondělí fandila českým tenisovým hvězdám na přátelských kláních na kurtu u lánského zámku. Turnaj “Lány open” se letos konal opět. A dorazila ta nejzvučnější jména z oboru, včetně Berdycha, Kvitové, Siniakové, Štěpánka a dalších.

Kromě tenistů přišli i jiní sportovci. Mezi fanoušky v publiku byl Jaromír Jágr, tenis pak aktivně hrál olympijský vítěz a oštěpař Jan Železný. Kromě celého vedení Hradu a pozvaných několika desítek hostů dorazila fandit i Katka Zemanová.

Kromě přátelských utkání v rámci dvojhry a předání symbolických cen došlo i na podporu dalších věcí. Profesor Kolář kupříkladu převzal symbolický šek 50 tisíc korun pro své Centrum pohybové medicíny.

“Chci poděkovat v první řadě tenistům a víte proč? Kdyby se ráno podívali z okna a viděli, že leje jako z konve, tak by nepřijeli. A oni přijeli, pod diktátorským tlakem pana Černoška a díky lásce k mé osobě,” vtipkoval dobře naladěný prezident a děkoval všem zúčastněným.

Po tenisu se hosté i sportovci na návštěvě u prezidenta zdrželi. Před zámkem je čekalo drobné pohoštění a výborná grilovaná kuřata od hradního šéfkuchaře.

Turnaj Lány open je pro prezidenta a jeho tým tradičním začátkem podzimu. Každoročně do zámeckého areálu dorazí největší tenisové hvězdy.

O akci na svém twitterovém účtu informoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček. “Příjemné odpoledne v Lánech! Uskutečnil se třetí ročník tenisového turnaje LÁNY OPEN, navzdory deštivému počasí. V prvním klání zvítězili fotbalista Jan Koller a tenistka Kateřina Siniaková vs. tenistka Barbora Strýcová a podnikatel Roman Vik. V druhé čtyřhře zvítězili tenisté Petra Kvitová a Tomáš Berdych vs. tenista Radek Štěpánek a oštěpař Jan Železný,” napsal mluvčí.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

13:31 Další problém v Německu. Málo peněz zdravotnicím. Tak si to nenechaly líbit

Sociální situace je v Německu čím dál více napjatější. Protesty se začínají objevovat už i v malých …