Zeman prý chystá nové bydlení: Postaví si dům v Lánech, píše server

22.03.2019 8:41

Plány prezidenta Miloše Zemana na důchod jsou odtajněny. Již dříve avizoval, že mu celoživotní úspory umožní koupit si bungalov, kde by si přál mít místnost s knihovnou. Své vize nejspíše začíná realizovat. Není to tak daleko odtud, odkud to velmi dobře zná. V únoru koupil za 2,5 milionu korun pozemek v Lánech na Kladensku. Tamní jsou ze svého budoucího souseda překvapeni, píše server Aktuálně.cz.

Zeman prý chystá nové bydlení: Postaví si dům v Lánech, píše server
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Lány jsou bezesporu neodmyslitelně spjaty s úřadem prezidenta a jak to tak vypadá, prezident se tomuto místu nechce ani po skončení svého mandátu příliš vzdalovat. Hlava státu tak se svou chotí nedaleko od svého letního sídla v únoru koupila nevelký pozemek o rozloze téměř tisíc metrů čtverečných za 2,5 milionu korun.

Nachází se v nové zástavbě na západním okraji obce. Vyplývá to z kupní smlouvy, kterou má redakce Aktuálně.cz k dispozici. K tomu, zda budou Lány skutečně budoucím Zemanovým domovem, se zatím nechtěl jeho mluvčí Jiří Ovčáček vyjádřit. „Jde o soukromou záležitost, tudíž z mé strany nezazní žádné vyjádření,“ uvedl.

Místní lidé jsou překvapení, že by se Zeman skutečně v budoucnosti usadil v jejich bezprostředním sousedství. „Včera jsem to slyšela, ale nevěřím tomu. Že by chtěl zrovna pozemek tady pod silnicí? Tomu se mi nechce věřit,“ říká postarší žena bydlící nedaleko. A není jediná, která se právě kvůli blízké silnici diví, že si současný prezident vybral právě toto místo.

„Budeme k němu chodit na kafe,“ žertovala další místní žena, kterou očividně prezidentovo rozhodnutí potěšilo. Stejně tak se objevili i tací, kteří nadšením naopak neoplývali. Ve druhém kole v loňských prezidentských volbách zde totiž upřednostňovali spíše jeho protikandidáta, akademika Jiřího Drahoše.

Původně prezident hovořil o přestěhování do Mnichovic, které leží jihovýchodně od Prahy, kde si již také prohlížel parcelu. „Ať už v Mnichovicích, nebo kdekoliv jinde, se za čtyři a půl roku s radostí nastěhuji a moje největší radost, to znamená číst knížky, se konečně naplní,“ uvedl Zeman tehdy v TV Barrandov. Parcela ale i nadále patří ukrajinskému podnikateli Oleksandru Bulyginovi.

Původní zdroj ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…