Zeman se radoval: Klesá počet protestujících proti mně

15.01.2014 14:56

Prezident Miloš Zeman uzavřel svou návštěvu Karlovarského kraje. Ocenil setkání s občany kraje a naznačil, že některé jejich podněty přenese na ministry. Na brífinku také mluvil o možnosti vzniku vysoké školy, kterou Karlovarský kraj zatím nemá. Přál by si, aby tam vznikla fakulta balneologie.

Zeman se radoval: Klesá počet protestujících proti mně
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě Jáchymova

Hejtman Josef Novotný (ČSSD) poděkoval prezidentovi za návštěvu, která prý byla pozitivní a přinesla řadu podnětů. „Jáchymovsku by mohl pomoci nápad, zda by se nemělo uvažovat o tom znovu obnovit těžbu uranu. Ta její cena v poslední době stoupla. Starosta Jáchymova nabídl také možnost úložiště. Další věc je nová otevřená úvaha o vysoké škole. S tím budeme nadále pracovat. Jsem rád, že viděl i některé průmyslové zóny, protože nezaměstnanost je pro náš kraj palčivým problémem,“ chválil hejtman.

Jedna jedovatá poznámka: Lidé nemají stejné priority jako média

„Pan hejtman mi neoprávněně přiřkl autorství některých námětů. Karlovarský kraj nemá vlastní vysokou školu. A namítl bych, že lázeňství je doménou Karlovarského kraje. Jednou z fakult budoucí školy by mohla být balneologie,“ uvedl Zeman.

Rýpl si také do novinářů a pochválil obyvatele Karlovarského kraje, že mají jiné priority než média. „Na desítkách setkání, které jsem absolvoval, se mě nikdo nezeptal na problémy s premiérem, vládou a ministry. Zdá se, že to není problém občanů Karlovarského kraje. Chtěl bych jim poděkovat, že hierarchie jejich problémů je jiná, než hierarchie mediální,“ prohlásil prezident.

Při budoucích návštěvách krajů se počet protestujících proti mně dostane do záporných čísel

Zeman si také všiml, že klesl počet protestujících proti jeho osobě. „Zvolna klesá počet protestujících proti mně. Snížil se z několika málo desítek v mnoha krajích na čtyři. Tři před gymnáziem v Ostrově a jeden zastupitel Karlovarského kraje. Bude-li to pokračovat, můžu dosáhnout při budoucích návštěvách záporného čísla,“ věří hlava státu.

Během brífinku se Zeman dostal i na personální obsazení budoucí vlády. Plně prý důvěřuje kompetenci Bohuslava Sobotky. Odmítl, že by konkrétním kandidátům na minsitry vyčítal nebezpečnost pro Českou republiku.

Je třeba pochopit lidské důvody pana Krčála pro odstoupení

„Nikdy jsem neřekl o konkrétních dvou ministrech, mluvil jsem obecně o bezpečnostním riziku, kdyby si některý kandidát zažádal o bezpečnostní prověrku a nedostal ji,“ podotkl prezident.

„Pokud jde o odstoupení pana Krčála, je třeba pochopit naprosto lidské důvody, které k tomu vedly. I když bych si přál, aby pan Krčál přehodnotil své rozhodnutí,“ zastal se možného kandidáta na ministra práce a sociálních věcí.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …