Zeman vystoupí v USA na konferenci, mluvit bude o terorismu

26.02.2015 18:57

Prezident Miloš Zeman v pondělí vystoupí na konferenci AIPAC (Americko-izraelském výboru pro veřejné záležitosti) ve Washingtonu v USA. Mluvit bude o nebezpečí mezinárodního terorismu, řekl dnes hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Prezident také u pomníku u Pentagonu uctí oběti 11. září 2001. Očekává se, že by se měl potkat s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem.

Zeman vystoupí v USA na konferenci, mluvit bude o terorismu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Prezident v Dobrušce

Zeman má ve Washingtonu naplánována dvě vystoupení. Nejprve v pondělí ráno (odpoledne středoevropského času) promluví v rámci zasedání AIPAC jako hlavní řečník. O několik hodin později pak povede se zástupci výboru v budově velvyslanectví "pódiový rozhovor".    

"Pan prezident naváže na svůj projev z pražské konference Let My People Live!. Mluvit bude o nebezpečí mezinárodního terorismu," řekl Ovčáček. Zeman při svém pražském vystoupení vyzval ke společné mezinárodní akci proti výcvikovým táborům teroristů. Zásah by měl být podle něj koordinován ve spolupráci všech stálých členů Rady bezpečnosti OSN. Prezident dlouhodobě označuje Islámský stát za hlavní světové nebezpečí.

Ovčáček předpokládá, že se Zeman během konference potká s dalšími účastníky akce. Prezident nedávno řekl, že očekává setkání s Netanjahuem, který bude mluvit na konferenci po něm.

Prezident při své návštěvě Washingtonu položí také květiny u pietního místa u Pentagonu na památku obětí teroristického útoku z 11. září. Věnec položí také u washingtonské sochy prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, dodal Ovčáček.

Do Washingtonu Zeman odletí v neděli odpoledne, zpět do Prahy se vypraví již v pondělí večer (v úterý po půlnoci středoevropského času). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…