Zemana považují západní tajné služby za kremelského prominenta. Zamysleme se, píše Spurný z Respektu

22.04.2015 14:57

Jaroslav Spurný se v textu pro Respekt.cz zamýšlí nad tím, co pro nás znamená chystaný průjezd putinovských Nočních vlků Českem. Zmiňuje přitom i prezidenta Zemana a jednoho z jeho poradců, kterého prý tajné služby sledují a lámou si s ním hlavu.

Zemana považují západní tajné služby za kremelského prominenta. Zamysleme se, píše Spurný z Respektu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Vlajka motorkářského gangu Noční vlci

Průjezd Nočních vlků Českem zajistí jednu věc – pozornost prezidentu Ruské federace Vladimiru Putinovi. I kdyby o této cestě snad seriózní média mlčela, aby nenaplnila jeden z cílů Nočních vlků, proruské weby rozhodně mlčet nebudou. Ať tak či tak, naplní se tak záměr šíření ruského pohledu na světové dění v naší zemi. Export ideologie zvládal a zvládá jak Sovětský svaz, tak jeho nástupce Ruská federace. Rusům to v obchodě pomáhá.

celý text ZDE

Za proruskou osobnost je brán např. prezident Miloš Zeman. "Bloger zaslechl v kuloárech tajných služeb zajímavou informaci. Prezident Miloš Zeman je samozřejmě považován v tajných službách našich spojenců z EU a NATO za prokremelského prominenta. Ale vadí prý těm tajným službám méně než jeho hlavní poradce Martin Nejedlý, tento ruský reexport do Česka. Že spoluvlastní firmu s kremelským Lukoilem, překáží přitom méně než hluboká neznalost kontaktů a aktivit Nejedlého během jeho desetiletého ruského pobytu. Čí je to sakra člověk, lámou si hlavu tajné služby, protože v něm vidí hlavního strůjce prokremelské politiky na Hradě," píše Spurný.

Pokud necháme stranou roky 1945 až 1989, měli bychom se zamyslet nad tím, co k nám Rusko exportuje v posledních přibližně dvou letech. A měli bychom se zamyslet nad tím, co z toho skutečně potřebujeme. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…