Zkurvysyn, chameleon, sadistická sestra. Deník vybral to nejlepší, co si vzkazují světoví politici a je to hutné

09.09.2016 7:51

I vrcholoví politici někdy sklouznou k nevybíravým slovním výpadům na adresu svých kolegů. Přehled těch nejzajímavějších z nedávné i vzdálenější historie přináší dnešní Mladá fronta Dnes.

Zkurvysyn, chameleon, sadistická sestra. Deník vybral to nejlepší, co si vzkazují světoví politici a je to hutné
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Barack Obama, 44. prezident USA

Poukazuje na to, že včera musel zatnout zuby i americký prezident Barack Obama, nejspíš stále nejmocnější člověk planety. Sešel se se svým prostořekým filipínským protějškem Rodrigem Dutertem i přesto, že ten ho krátce předtím nazval „zkurvysynem“.

Ale i sám Obama dokázal během své kariéry občas naservírovat slušnou podpásovku. V roce 2008 v kampani před prezidentskými volbami kousavě označil svoji tehdejší soupeřku Hillary Clintonovou za „nafoukanou právničku“. Ta kontrovala tím, že Obama je „chameleon, který mění názory jako ponožky“. Dnes jsou přátelé a končící hlava státu ji podporuje v prezidentské kandidatuře.

François Mitterrand, bývalý francouzský prezident, prohlásil o britské premiérce Margaret Thatcherové, že má „ústa Marilyn Monroe, ale oči Caliguly“.

„Má modrý ocelový pohled jako sadistická sestra v psychiatrické léčebně,“ vysmíval se v roce 2007 Hillary Clintonové dnešní britský ministr zahraničí Boris Johnson. Ten se ostatně v tomto oboru stal jakýmsi specialistou. Letos vzbudil pořádný rozruch, když v satirické básni nepřímo zmínil, že turecký prezident Recep Tayyip Erdogan souloží s kozou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…