Zlínská ODS se bude zabývat počínáním svého poslance Úlehly

09.08.2013 6:59

Místní sdružení ODS ve Zlíně se bude dnes zabývat počínáním zlínského poslance Tomáše Úlehly, který ve středu v rozporu s usnesením poslaneckého klubu spolu s Janem Floriánem odešel z Poslanecké sněmovny a nehlasoval proti vládě Jiřího Rusnoka.

Zlínská ODS se bude zabývat počínáním svého poslance Úlehly
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Oba poslanci porušili proklamovanou pravicovou koaliční většinu 101 hlasů, země tak míří k předčasným volbám.

Podle předsedy ODS ve Zlínském kraji Libora Lukáše by Úlehla měl předejít případnému vyloučení a ze strany odejít sám. Předseda místního sdružení ODS ve Zlíně Miroslav Chalánek uvedl, že se sdružení vyjádří až po dnešním zasedání místní rady. Podle stanov ODS může členství ve straně zrušit místní sněm, a to pro závažné porušení povinností. Ze stejného důvodu může členství zrušit na návrh regionální rady Výkonná rada ODS.

Ze strany nechce

Úlehla odmítl, že by se proti stanovám strany provinil. Opustit ji nehodlá a vyloučení by považoval za křivdu. Podle spekulací médií ovlivnil poslance člen pražské ODS a lobbista Tomáš Hrdlička. Úlehla však takové spojení odmítá. Vedení strany prý o jeho kroku vědělo. Že by porušil jednotu 101 poslanců bývalé koalice, se nedomnívá, protože ta se podle něj vztahovala k podpoře kandidatury Miroslavy Němcové (ODS) na premiérku.

Úlehla i Florián byli už ve středu vyloučeni z poslaneckého klubu ODS. Předseda pražské ODS a bývalý primátor Bohuslav Svoboda uvedl, že navrhne vyloučení Floriána i Hrdličky ze strany. Florián z ODS ve čtvrtek sám odešel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…